Απογείωση

Από την απελευθέρωση

Τρεις φτερωτοί κάτοικοι της Κρήτης, αφέθηκαν ελεύθεροι το πρωί της Παρασκευής (23/11), στα βουνά της περιοχής γύρω από το Ορεινό του Δήμου Μακρύ Γιαλού, αφού θεραπεύτηκαν από τα τραύματα τους στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Αίγινας.
Πρόκειται για τρεις σκάρες (Gyps Fulvus), που είχαν βρεθεί δηλητηριασμένες σε διάφορα σημεία της Κρήτης και μεταφέρθηκαν έγκαιρα στην Αίγινα.

Η απελευθέρωση έγινε από τον συνεργάτη του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Αίγινας Δημήτρη Ψαρρά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού, τον Δήμο Μακρύ Γιαλού την Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, τον κυνηγετικό σύλλογο και το Δασαρχείο Λασιθίου.
Λίγο πριν ο Δημήτρης Ψαρράς είχε περάσει από το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κουτσουρά, όπου μίλησε στα παιδιά, τους εξήγησε όλη τη διαδικασία και τους έφερε σε επαφή με τα πουλιά, μέσα όμως στα κλουβιά τους.
Αμέσως μετά, η ομάδα πήρε την ανηφόρα προς το Ορεινό και περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από το χωριό, πάνω από τη χαράδρα άνοιξαν τα κλουβιά και τα πουλιά βγήκαν έξω, τέντωσαν τα φτερά τους, (άνοιγμα 2 μέτρα) και χωρίς να βιάζονται, αφού περιεργάστηκαν τους περίεργους ανθρώπους γύρω τους, πέταξαν προς ψηλότερα σημεία.
Τις επόμενες μέρες, αναζητώντας καταφύγιο μπορεί να φτάσουν και μέχρι τα Χανιά.

Αν λοιπόν βρείτε κάποια φορά τραυματισμένο πουλί οπουδήποτε, βρείτε μια κούτα αναλόγου μεγέθους, βάλτε το μέσα και απευνθείτε στα κατά τόπους Δασαρχεία, για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφορά στο Κέντρο Αποκατάστασης Αγρίων Ζώων Αίγινας.

Πληροφορίες στο δικτυακό τόπο του κέντρου:

Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Αίγινας

 

{gallery}oreino{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email

Από manos