άποψη της νότιας πλευράς
άποψη της νότιας πλευράς

Την επανεξέταση της αύξησης κατά 400% του εισητηρίου εισόδου στη Σπιναλόγκα, ζητά από τη διεύθυνση Μουσείων ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α. Μανώλης Θραψανιώτης.

Όπως γνωρίζετε η Σπιναλόγκα είναι από τους πλέον δημοφιλείς σε επισκεψιμότητα  προορισμούς στην Κρήτη (2014- 380.000, 2015- 370.000 αντίστοιχα).

Επίσης γνωρίζετε ότι φέτος προτάθηκε  η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου κατά 400%(από 2 ευρώ σε 8 ευρώ).  Η πρόταση  αυτή για αύξηση είναι υπερβολική  κατά την άποψη των φορέων της περιοχής (Δήμου, Εμπορικού Επιμελητηρίου, Συλλόγου Ξεναγών Κρήτης- Σαντορίνης) και μπορώ να πω ατεκμηρίωτη για τους εξής λόγους:

α. Η πρόσβαση των πλοίων που μεταφέρει τους επισκέπτες είναι δύσκολή με μια υποτυπώδη προβλήτα.

β. Απουσία χώρων υποδοχής, τουαλέτες και αναψυκτηρίου.

Δεν πάρθηκε επίσης η γνώμη της τοπικής Διεύθυνσης Βυζαντινών Μνημείων, ενώ οι φορείς στο σύνολο τους εκτιμούν ότι με τις υπάρχουσες  υποδομές και την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου θα αποτελέσει αφορμή για μείωση του αριθμού των επισκεπτών και θα δημιουργήσει  αρνητικές εντυπώσεις στη συνολική εικόνα του τουρισμού στην περιοχή.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να επανεξετάσετε την υπερβολική αύξηση της τιμής και να προσαρμοστεί για φέτος στην τιμή των 5 ευρώ όπως προτείνουν οι τοπικοί φορείς, με την πεποίθηση ότι θα κατανοήσετε τους λόγους του αιτήματος.

Σας επισυνάπτω τις επιστολές του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Σωματείου  Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos