Έτοιμο τμήμα

Βόρειος Οδικός Αξονας

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα υπογράφηκε τη Παρασκευή (30/3) ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στην ασφάλεια της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Ηρακλείου Αγίου Νικολάου από το αεροδρόμιο έως ΚΤΕΟ.
Πρόκειται για το έργο: « Β΄ Κλάδος Παράκαμψης Ηρακλείου » ( ανισόπεδος κόμβος Αεροδρομίου – ΚΤΕΟ ) το οποίο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Κρήτης με προϋπολογισμό 12.600.000 ευρώ.

Ο κ. Τσόκας τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς με αυτό το κομμάτι ολοκληρώνεται το τμήμα Λινοπεράματα –Γούρνες, με ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, λύνοντας έτσι προβλήματα όπως το σημείο του ΚΤΕΟ, συχνά ατυχήματα και την πρόσβαση στον Καρτερό.
Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ κ. Γιώργο Ααπάκη εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λατομικής Α.Ε. κ Αντώνη Ορφανάκη.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 28-9-2006 και στη συνέχεια ανακηρύχθηκε ανάδοχος η «ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΤΕ» με έκπτωση 23,22 %. Συνολική προθεσμία του έργου 20 μήνες και φορέας υλοποίησς είναι η ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ.
Με την κατασκευή του τμήματος αυτού ολοκληρώνεται η κατασκευή της Παράκαμψης Ηρακλείου με διατομή διπλού κλάδου 22μ. και διαχωριστική νησίδα τύπου New Jersey, από Λινοπεράματα μέχρι Γούρνες συνολικού μήκους 27,2 χιλιόμετρα.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή Β΄ Κλάδου ( Βόρειος Κλάδος ) του τμήματος της Παράκαμψης Ηρακλείου του ΒΟΑΚ, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως το ΚΤΕΟ, συνολικού μήκους 3,8 χιλιόμετρα.
Όπως προβλέπεται από την μελέτη το τελικό πλάτος της οδού θα είναι 22 μέτρα. Στον άξονα της οδού θα κατασκευασθεί νησίδα με στηθαία ασφαλείας, τύπου New Jersey συνολικού πλάτους 2,5 ενώ η κάθε κατεύθυνση θα διαθέτει δύο λωρίδες συνολικού πλάτους 7,25 μέτρων και Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης πλάτους 2,50 μέτρων, δηλαδή συνολικού πλάτους 9,75 μέτρων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos