Βαγγελιώ ΣχοιναράκηΤο θέμα της νοθείας του κρασιού φέρνει στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, η Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Κύριοι Υπουργοί,

Την ώρα που οι παραγωγοί λιάτικου και άλλων κόκκινων οινοσταφύλων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρασιού έρχονται στο Ηράκλειο από την Ιταλία.

Οι ποσότητες αυτές βάφονται με κρασί από σουλτανί και διατίθεται στην αγορά ως προϊόν από εκλεκτές ποικιλίες οινοσταφύλων του Κρητικού αμπελώνα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Επειδή με τέτοιου είδους κινήσεις δυσφημίζονται τα ντόπια κρασιά πολλά από τα οποία παράγονται από θαυμάσιες ποικιλίες της Κρήτης.

Επειδή παραπλανώνται οι καταναλωτές που αγοράζουν το συγκεκριμένο προϊόν.

Επειδή οι μονάδες της Κρήτης έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να αναβαθμίσουν τα κρασιά τους και βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε:

1. Να διασφαλιστούν τα ντόπια κρασιά από κινήσεις που τα δυσφημίζουν.

2. Να ελέγχονται οι ποσότητες κρασιού που προέρχονται από το εξωτερικό για το αν όντως διατίθενται στην αγορά με την ονομασία της χώρας προέλευσής τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos