ο περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο
ο περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο

Έμφαση στα έργα οδικής ασφάλειας που συμβάλλουν στη τοπική ανάπτυξη δίνει η Περιφέρεια Κρήτης και όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είναι υποχρέωση της Περιφέρειας , της Πολιτείας να βρίσκουν τους πόρους για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στο νησί ώστε οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι τουρίστες να διέρχονται με ασφάλεια.

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα σύμβαση για εργασίες συντήρησης-βελτίωσης του οδικού τμήματος Παχιά Άμμος-Σητεία μήκους 48 χιλιομέτρων οι οποίες ξεκινούν άμεσα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ, και η χρηματοδότηση προέρχεται από εθνικούς πόρους. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράφοντας τη σύμβαση στη Περιφέρεια παρουσία της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Κέτης Ιερωνυμάκη, του στελέχους της υπηρεσίας Χρυσούλας Μελισσουργάκη, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ασφαλτική Λατομική ΑΕ» Αντώνη Ορφανάκη ανέφερε: «Μέσα από τη μελέτη που έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας κατορθώσαμε και εξασφαλίσαμε το 1,5 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους για να υπάρξει μια σημαντική βελτίωση σε ένα δρόμο που παρουσιάζει αρκετά προβλήματα». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ήδη έχουν ξεκινήσει την εκπόνηση νέας μελέτης για το συγκεκριμένο τμήμα οδικού δικτύου, τα αποτελέσματα της οποίας θα δείξουν τι παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν, ακόμα και νέα χάραξη του δρόμου.

«Είχα υποσχεθεί, και γίνεται πράξη, η μελέτη από τη Παχιά Άμμο-Σητεία για να μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις-ανακατασκευή ακόμα και νέα χάραξη. Περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα της μελέτης αυτής προκειμένου να ενταχθεί αμέσως σε πρόγραμμα για χρηματοδότηση και υλοποίηση».

Ο Περιφερειάρχης κατέληξε λέγοντας ότι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι τουρίστες θα πρέπει να διέρχονται με ασφάλεια από την περιοχή, και είναι υποχρέωση της Περιφέρειας, της Πολιτείας, να βρίσκουν τους πόρους για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας, σε ολόκληρη την Κρήτη.

Τεχνικές πληροφορίες

Στις προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης περιλαμβάνονται:

-Καθαρισμός τάφρων

-Αποκατάσταση ασφαλτικής στρώσεως κυκλοφορίας στις θέσεις που έχουν εκδηλωθεί φθορές και ζημιές.

-Αντικατάσταση φθαρμένων από προσκρούσεις και συμπλήρωση ελλειπουσών με τοποθέτηση νέων μεταλλικών στηθαίων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1317- 5 με σήμανση CE.

-Συμπλήρωση ή αντικατάσταση φθαρμένων πληροφοριακών πινακίδων.

-Τοποθέτηση χιλιομετρικών δεικτών σε όλο το μήκος του οδικού τμήματος.

-Τοποθέτηση ανακλαστήρων (μάτια γάτας) οδοστρώματος σε θέσεις κόμβων

-Ανανέωση της διαγράμμισης σε όλο το μήκος του οδικού τμήματος με ανακλαστική βαφή

-Κλάδεμα θάμνων και ανανέωση κόμης δέντρων όπου απαιτείται για την βελτίωση της ορατότητας.

από τη Περιφέρεια Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos