βιολογικοί καθαρισμοί οροπεδίου Λασιθίου
οροπέδιο Λασιθίου, Χώνος

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΑΚ, πολυπληθές κλιμάκιο   στελεχών του Οργανισμού, αποτελούμενο από τον Δ/ντή Υδραυλικών Έργων, τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και στελέχη της Δ/νσης Διαχείρισης Συγκ. & Υδραυλικών Έργων, μετέβη στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των πιθανών σεναρίων για την επεξεργασία των λυμάτων των οικισμών του Οροπεδίου Λασιθίου, στα πλαίσια των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισης του φράγματος Αποσελέμη.

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Οροπεδίου Λασιθίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στα γραφεία του Δήμου στο Τζερμιάδων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, με αποτέλεσμα να προκύψουν συγκεκριμένες προτάσεις–κατευθύνσεις τις οποίες ήδη επεξεργάζεται ο ΟΑΚ και θα τεθούν υπόψη του Δήμου και των φορέων της περιοχής υπό την μορφή τεχνικής μελέτης που θα εκπονήσει ο Οργανισμός. Μετά την σύμφωνη γνώμη, θα ακολουθήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την ολοκλήρωση μελέτης. Στη συνέχεια, αφού εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ή το αρμόδιο Υπουργείο, θα προχωρήσει η κατασκευή των έργων, τα οποία θα περιλαμβάνουν μονάδες βιολογικών καθαρισμών, αγωγούς μεταφοράς και συμπληρώσεις εσωτερικών αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς που θα απαιτηθεί.

Άγιος Νικόλαος 09/11/2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ του ΟΑΚ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos