ΠροεδρείοΤο βράδυ του Σαββάτου (10/3), έγινε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας, η βράβευση των διακριθέντων μαθητών του νομού Λασιθίου στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρεία. Παρέστησαν και χαιρέτησαν, οι βουλευτές του νομού, ο αντινομάρχης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και πολλοί γονείς των μαθητών.

Γιάννης ΧαμηλόςΤιμώμενο πρόσωπο, ο Γεραπετρίτης Μαθηματικός Γιάννης Χαμηλός, για τον οποίο ο πρόεδρος του παραρτήματος Γ. Σταμμέλος, είπε: Οι κοινωνίες έχουν υποχρέωση να προβάλλουν αυτούς που τις στηρίζουν, αυτούς που καταθέτουν το προσωπικό τους λιθαράκι στο κοινωνικό και επιστημονικό οικοδόμημα. Η Μαθηματική Κοινότητα, σΆ αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι οφείλει όχι μόνο να αναγνωρίζει και να ιμά, αλλά και να το δείχνει, με όποιον τρόπο κρίνει προσφορότερο τα διακεκριμένα μέλη της» για την περίπτωση του κ. Χαμηλού, συνέχισε, «Δεν τιμάμε εμείς τον κ Χαμηλό, αυτός μας τιμά και τον ευχαριστούμε».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ομιλία του Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμ. Γιαννακουδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε σταθμούς των μαθηματικών από την αρχαιότητα έως σήμερα, για να μας προβληματίσει ιδιαίτερα για τη μορφή των πραγμάτων που έρχονται.

Δήμαρχος, Βουλευτές, ΓιαννακουδάκηςΤέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των μαθητών και την παιδική χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας.

Το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ευχαριστεί θερμά τον Καθηγητή της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ι. Γιαννακουδάκη, ο οποίος ήλθε από ην Αθήνα με δικά του έξοδα για να μιλήσει στην τελετή βράβευσης των μαθητών στην Ιεράπετρα, τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Λιανάκη, ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο κ Γιάννη Χαμηλό, τον κ. Γιώργο Ψαρουδάκη και την χορωδία του, οι οποίοι επίσης αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην εκδήλωση και το προσωπικό του Δήμου που υποστηρίζει τις λειτουργίες της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη» για τις υπηρεσίες που με μεγάλη προθυμία μας προσέφεραν. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα ΜΜΕ για την προβολή των δραστηριοτήτων μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos