εθελοντισμόςΤέσσερις εθελοντικές οργανώσεις – φορείς από την Κρήτη, θα τιμήσει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού. Η τελετή βράβευσης όλων των ογανώσεων της χώρας, θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, (5/12), στην αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα.
Στις 18:30 της ίδιας μέρας, τους βραβευθέντες θα δεχτεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
 
Οι τέσσερις βραβευμένες οργανώσεις φορείς της Κρήτης είναι:
  • Στο Νομό Λασιθίου το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Φίλοι Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ενορίας Αγίας Τριάδος Αγίου Νικολάου Κρήτης», το οποίο παρέχει σε καθημερινή βάση δωρεάν σίτιση και βοήθεια στο σπίτι σε 40 ηλικιωμένα άτομα, καθώς και οικονομική και ηθική στήριξη σε οικογένειες με προβλήματα. Παράλληλα ετοιμάζει τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην οποία θα φιλοξενηθούν 26 ηλικιωμένα άτομα της περιοχής.
  • Στο Νομό εθύμνου ο Κος Εμμανουήλ Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κωφών, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Κωφών. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Νομού.
  • Στο Νομό Χανίων, ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί-Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων, για την πολυετή και σημαντική προσφορά του. Ο Σύλλογος προσφέρει καθημερινά συσσίτιο, ρουχισμό, φάρμακα και οικονομική βοήθεια καθώς και οδοντιατρική φροντίδα σε οικονομικά αδύναμα άτομα.
  • Στο νομό Ηρακλείου η κα Ελένη Μεταξάκη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Γυναικών και του Παιδικού Σταθμού «Μέριμνα», για παιδιά εργαζομένων γυναικών με χαμηλό εισόδημα. Η κα Μεταξάκη παράλληλα εργάζεται αθόρυβα και ουσιαστικά προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos