ΣχολείοΤριάντα πέντε αριστούχοι μαθητές από τους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου πρόκειται να βραβευτούν αύριο Τρίτη (28.11) στα πλαίσια του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Τράπεζα Eurobank EFG. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Σταθμό (λιμάνι Ηρακλείου), στις 6.30 μ.μ.
 
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που εγκαινιάσθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Καλύπτει όλη την Ελλάδα και αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτρες της Γ’ Λυκείου.
 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στη Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
 
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» αποτελεί μια από τις χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να συμμετέχει στην κοινωνία υποστηρίζοντας τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.
 
Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
 
Μέχρι το τέλος του 2006, θα πραγματοποιηθούν 32 συνολικά τελετές αονομής των βραβείων στους κατά τόπους Νομούς της χώρας, ενώ οι «πρώτοι των πρώτων» θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθήνα, στις αρχές του νέου έτους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos