Βραδιά Ερευνητή 2017 στην Κρήτη
Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή γιορτή για την έρευνα που πραγματοποιείται παράλληλα σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις σε 36 χώρες

Η Βραδιά Ερευνητή διοργανώνεται και φέτος στην Κρήτη από το  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)

με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή γιορτή για την έρευνα που πραγματοποιείται παράλληλα σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις σε 36 χώρες. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της έρευνας στο ευρύ κοινό και η προσέλκυση νέων κυρίως ανθρώπων να δουν από κοντά τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις ερευνητικές δράσεις του ΙΤΕ και του ΕΛΚΕΘΕ. Η κύρια εκδήλωση της Βραδιάς Ερευνητή θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν χθες, είναι ελεύθερη.

Κύρια εκδήλωση Βραδιάς Ερευνητή την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)

Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, Γούρνες Πεδιάδος

Ώρα έναρξης: 16:00

Στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) από τις 16:00-21:00 θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο κέντρο.  Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδος στο Ενυδρείο Κρήτης με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.

 

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Ν. Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών Ηράκλειο

Ώρα έναρξης: 18:00

Οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στη Βραδιά Ερευνητή, μετατρέπονται σε εκθεσιακό χώρο όπου επιστήμονες παρουσιάζουν στο κοινό τα ερευνητικά αποτελέσματα των εργαστηρίων τους.  Στη φετινή εκδήλωση θα φιλοξενηθούν επίσης το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου για να παρουσιάσουν οι μαθητές τα δικά τους επιστημονικά επιτεύγματα. Μουσική κάλυψη της Βραδιάς από το μουσικό σχήμα «Parfum Grec», οι οποίοι εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή το 2011.

Το ίδιο βράδυ θα φιλοξενηθούν και πάλι η μουσική παράσταση «ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙ» (18.30-19.30) και τα «ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΚΕΨΕΔΑΚΙΑ» (20.00-21.15).

Παράλληλα, στον όροφο κεντρικού κτηρίου του ΙΤΕ, θα διατεθεί μια μεγάλη σειρά από τους τίτλους των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) έναντι συμβολικής τιμής (3 ευρώ). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε σχολικές επιτροπές για την ενίσχυση βιβλιοθηκών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου. Θα διατεθούν βιβλία για κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται  για την επιστήμη και την εκπαίδευση, κατάλληλα για να εμπλουτίσουν τη σχολική βιβλιοθήκη και να στηρίξουν το εκπαιδευτικό έργο καθηγητών κυρίως της Μέσης Εκπαίδευσης.

Τέλος, το Βιβλιοπωλείο των ΠΕΚ στο campus του ΙΤΕ θα παραμείνει ανοικτό έως τις 23.00 και θα προσφέρει στους επισκέπτες  έκπτωση 50% σε όλους τους τίτλους των εκδόσεων.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ/ΙΤΕ)

Νικηφόρου  Φωκά 126-130 (παλιά πόλη)

Ώρα έναρξης: 19:30

Ομιλία:

” Όταν το νερό δεν έτρεχε από τις βρύσες των σπιτιών: στιγμιότυπα σχετικά με τη διαχείριση και την αξία του στην οθωμανική Κρήτη”, κ. Αντώνης Αναστασόπουλος

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

 

Παλαιοντολογικό μουσείο Γουλανδρή

Τέμενος Μασταμπά

Ώρα έναρξης: 18:00

To meteo.gr πάει στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 6 μέχρι τις 10 το βράδυ, στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου. Θα παρουσιαστεί ο αυτοκινούμενος μετεωρολογικός σταθμός του meteo, πληροφορίες και πόστερ για το δίκτυο των σταθμών στην Κρήτη, πληροφορίες για τα χιόνια της Κρήτης, κλπ. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και μερικά πειράματα για παιδιά από το πρόγραμμα ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ & ΥΔΑΤΩΝ.

Αναλυτικές πληροφορίες και πρόγραμμα: http://www.researchersnight.gr/herakleio.el.aspx

Η Βραδιά ερευνητή χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos