Γιώργος Μενεγάκης Του Γιώργου Μενεγάκη.*
Όποιος δεν έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και λάβει σοβαρά υπόψη αυτά που το 80% των ΜΜΕ του δείχνουν, τότε θα πιστέψει ότι τίποτα καλό δεν γίνεται σ’ αυτή τη χώρα. Από τότε που ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συγκρουστεί με τους «νονούς» της οικονομικής παραεξουσίας, έχουμε βαρεθεί να ακούμε για το πόσο «πίσω» θα μας πάει δήθεν η πολιτική για το «βασικό μέτοχο», ότι η κυβέρνηση θέλει να «βολέψει» τα δικά της παιδιά, πόσο επικίνδυνη είναι η εξωτερική της πολιτική και λοιπά και λοιπά.

Το δυστύχημα είναι ότι οι περισσότεροι από την αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθούν κατά πόδας αυτή την καταστροφολογία. Φαίνεται ότι αυτοί οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πρόβλημα να κινούνται υπό τη σκέπη των πάσης φύσεως κρατικοδίαιτων «προστατών». Αντί να ψάχνουν για πραγματικά προβλήματα και να τα επισημαίνουν, κατάντησαν μπροστάρηδες των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Φτάσανε στο σημείο να καταγγέλλουν το νόμιμο διορισμό μέσω ΑΣΕΠ του οποιουδήποτε ψηφοφόρου της Ν.Δ. σε θέση οδοκαθαριστή στο Δήμο ¶νω Ραχούλας. Ποιοί, αυτοί που φρόντισαν τα τελευταία 20 χρόνια, τα 3/4 των δημοσίων υπαλλήλων να έχουν διοριστεί με σημείωμα της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που για χάρη των φίλων τους μεγαλοεργολάβων επιστρέφουμε χρηματοδοτήσες από την Ε.Ε. Αυτοί που με τα λάθη των Ιμίων, της συμφωνίας της Μαδρίτης, του Ελσίνκι και βέβαια τα ζεϊμπέκικα με τους υπουργούς εξωτερικών της γείτονος, αδυνάτισαν τα διαπραγματευτικά μας χαρτιά. Και βέβαια αυτοί που δεν κατάφεραν να δώσουν την ώθηση στον Τουρισμό που έχει ανάγκη η χώρα για να ορθοποδήσει οικονομικά. Έχουμε κακή νοοτροπία και αδύνατη μνήμη που ανεχόμαστε αυτή την υποκρισία.
Το κακό είναι ότι και ορισμένοι μεγαλοσχήμονες καθώς και οι πειθήνιοι εκπρόσωποί τους σε κάθε εκλογική περιφέρεια που τύποις υποστηρίζουν τον Κ. Καραμανλή και την πολιτική του, φροντίζουν να φέρνουν νερό στο μύλο της μιντιοκρατικής παραεξουσίας και στο μύλο των νοσταλγών του παλαιοκομματικού βολέματος. Κάποιοι, δυστυχώς, πιστεύουν ότι πολιτική σημαίνει ρουσφέτι (μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία). Είαι οι ατομικές φιλοδοξίες βλέπεις, που δεν μπορούν να περιμένουν!
Το θετικό σε όλα αυτά είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι έντιμος πολιτικός και άνθρωπος με επιμονή. Εκτιμώ ότι αυτές είναι οι αρετές του που θα εκτιμηθούν από την πολιτική του πορεία στο μλλον. Από την μέχρι σήμερα στάση του δείχνει ότι δεν υποκύπτει σε τέτοιες πιέσεις αν και του δημιουργούν προβλήματα στο έργο που έχει κληθεί να φέρει σε πέρας. Γι’ αυτό έχει έρθει η ώρα να «σπάσει αυγά για να γίνει ομελέτα». Να συγκρουστεί έτσι ώστε να εξαλειφθεί το «βαθύ» κάτος δηλαδή το κομματικοποιημένο κράτος της τελευταίας 20ετίας με τη νοοτροπία της «αραχτής» και της «αρπαχτής».
Αυτή η νοοτροπία του κομματικοποιημένου κράτους αλλά και οι παντός καιρού διαπλεκόμενοι εργολάβοι που βρίσκουν εύκαιρους συνεργάτες κα εντός Ν.Δ., πρέπει να εκλείψουν. Δεν γίνεται αλλιώς, αν βέβαια θέλει να προχωρήσει η χώρα με το βηματισμό που της πρέπει και έχει ανάγκη. Ιδίως σε μια τέτοια εποχή διεθνούς οικονομικής κρίσης και με την Ευρώπη σε πορεία απαισιοδοξίας.
 
*Ο Γιώργος Μενεγάκης είναι πολιτευτής της Ν.Δ., πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos