Βροχοπτώσεις υδρολογικού έτους Σεπτεμβρίου 2016 - Αύγουστου 2017
ύψη βροχής ανά περιοχή

Η Διεύθυνση Υδάτων δημοσιεύει τα βροχομετρικά στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών της Περιφέρειας Κρήτης για το υδρολογικό έτος Σεπτέμβριος 2016- Μάρτιος 2017.

Η αξιολόγηση των δεδομένων, από 50 Μετεωρολογικούς σταθμούς, κατέδειξε ότι κατά το τρέχον έτος η βροχόπτωση στην Κρήτη κυμαίνεται περίπου στο μέσο όρο της τελευταίας εξαετίας και το έτος χαρακτηρίζεται ως “κανονικό υδρολογικό έτος”. Αναλυτικότερα στο βόρειο τμήμα του νησιού εμφανίζονται μεγαλύτερα ύψη βροχής σε σχέση με το αναφερόμενο μέσο όρο κατά 5%-30%, ενώ στο νότιο τμήμα παρατηρείται μείωση της τάξης 10%-40%. Στην επόμενη εικόνα απεικονίζεται το ετήσιο ύψος βροχής στην Κρήτη 2016-2017.

Όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι το αντίκτυπο της ανομβρίας του προηγούμενου υδρολογικού έτους (2015-2016) είναι εμφανή στους υδατικούς πόρους της τρέχουσας περιόδου.

Η αξιολόγηση και παρουσίαση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και την κα Τερψιθέα Γολοβάνη και η συλλογή των στοιχείων από την Δρ. Ιωάννα Μάρη και τον κ. Μ. Τζορμπατζάκη υπεύθυνους του δικτύου της Διεύθυνσης Υδάτων

Εν συνέχεια επισυνάπτονται γραφήματα με τα ετήσια ύψη βροχής σε χιλιοστά για τα έτη 2010-2017 για 32 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Διαβάστε όλη την έκθεση

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos