Γέφυρα υπό κατασκευή

Β.Ο.Α.Κ.

Ένα έργο σταθμός για τον Βόρειο Οδικό ¶ξονα της Κρήτης μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης για την «Κατασκευή τμήματος Μάλλια – Όρια Νομών Ηρακλείου – Λασιθίου».
Η σύμβαση υπεγράφη τη Δευτέρα (15/1) παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης μεταξύ του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Δομική Κρήτης κ Γ. Συνατσάκη και του κ. Γιώργου Αγαπάκη διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ εκ μέρους του Ελλνικού Δημοσίου.

«Είναι ένα σημαντικό έργο. Παρακάμπτει εντελώς τα Μάλλια και μπαίνουμε πλέον στο Λασίθι χωρίς να έχουμε ταλαιπωρία» τόνισε ο κ. Τσόκας.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Οδικοί ¶ξονες, Λιμάνια, Αστική Ανάπτυξη» (Ε.Π./Ο.Α.Λ.Α.Α του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Τ.Π.Α. ) κατά 50% προϋπολογισμού 15.900 .000 ευρώ. Περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 5,5 km, με δύο λωρίδες.
Με το παραπάνω οδικό τμήμα των ολοκληρώνεται πλήρως η παράκαμψη των Μαλλίων πό την Σταλίδα έως και τα όρια του Νομού Ηρακλείου – Λασιθίου, συνολικού μήκους 8,5 Km, καθώς το πρώτο τμήμα των 3 Κm στο οποίο περιλαμβάνονται και δύο κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 332 μ., εκτελείται με γοργούς ρυθμούς με άλλη εγκατεστημένη εργολαβία. Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου- που θα γίνει με την επίβλεψη της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ-είναι είκοσι πέντε μήνες από σήμερα.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos