Από τη συνεδρίαση

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν τη Τετάρτη (1/10), οι δικηγορικοί σύλλογοι Ηρακλείου και Λασιθίου, σε δύο Γενικές συνελεύσεις που έγιναν, η μία στο υπό κατάληψη δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου και η άλλη στα δικαστήρια στη Νεάπολη. Και οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής τους από όλα τα δικαστήρια των νομών έως τις 15 Οκτωβρίου και παράλληλα αποχή έως το τέλος του μήνα από το εφετείο. Στο Ηράκλειο συνεχίζεται η κατάληψη των δικαστηρίων.

Οι δύο δικηγορικοί σύλλογοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν κοινωνό το κοινό της ανατολικής Κρήτης στο πρόβλημα, ούτως ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση προς τα κεντρικά της κυβέρνησης. Ο Δικηγορικός σύλλογος Ηρακλείου πάντως φρόντισε να κινητοποιήσει όλο το πολιτικό μηχανισμό του νομού, καλώντας στη συνέλευση βουλευτές, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων.

Ενδιαφέρον προκάλεσε πάντως το ομόφωνο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου, το οποίο εισάγει εκ νέου την υποψηφιότητα της Νεάπολης, αφού οι δικηγόροι αντιδρούν θεωρώντας ότι υπονομεύεται με αυτό τον τρόπο ο αγώνας, αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι με τη Νεάπολη καταρρίπτεται ένα από τα κύρια επιχειρήματα των Χανίων, ότι δηλαδή το Ηράκλειο απορροφά τα πάντα.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν θορυβηθεί με αυτή τη κωλυσιεργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι κάτοικοι της Χαλκίδας, Μυτιλήνης και Αγρινίου, όπου επίσης ο Άρειος Πάγος γνωμοδότησε θετικά για την ίδρυση εφετείων, μήπως τυχόν τελικά δεν ικανοποιηθεί ούτε το δικό τους αίτημα από το Υπουργείο το οποίο θα προσπαθήσει να τηρήσει τα προσχήματα;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos