Γενική συνέλευση, προεδρείοΌταν η γκρίνια υποχωρεί, τότε, δεν μπορεί, κάπως καλύτερα πάνε τα πράγματα.

Αυτό με άλλα λόγια είναι το γενικότερο συμπέρασμα της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Λασιθιώτικης Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιείας, που έγινε το πρωί της Κυριακής, (26/6), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, για πρώτη φορά, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη και έτσι θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 0,06 Ευρώ, ανά μετοχή. Παρά τη διεθνή συγκυρία, με τιμές πετρελαίου στα ύψη, η εταιρεία, αναλαμβάνοντας και επιδοτούμενες γραμμές, κατάφερε να αντιστρέψει την εικόνα της και να παρουσιάσει κέρδη. Ο πρόεδρος εμφανίστηκε, αισιόδοξος για το μέλλον.
Όμως, όπως παρατήρσε το μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΕΚ, ήδη, τρεις εταιρείες εποφθαλμιούν το έργο της ΛΑΝΕ στο Αιγαίο, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

Πρόεδρος Δ.Σ. Γ. ΑλεβίζοςΚατά τα άλλα, εκφράστηκαν κάποιες αντιρρήσεις για τη μεταστροφή του χαρακτήρα της εταιρίας, για να απαντηθούν όμως με τον πλέον ξεκάθρο τρόπο, ότι, η ΛΑΝΕ θα πρέπει να επιβιώσει.
Ακόμα αρκετή συζήτηση έγινε για την αλλαγή των πλοίων, αφού ο νόμος Παπουτσή δεν έχει για την ώρα ανατραπεί παρ ότι αντιτίθεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Αφού η εταιρία αρχίζει και έχει θετικά αποτελέσματα, είναι πιο εύκολο να ζηήσει χρηματοδοτήσεις.

Της Γενικής συνέλευσης προήδρευσε ο Δημήτρης Κουνενάκης, εκ των ιδρυτικών στελεχών της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, εξελέγησαν νέοι ελεγκτές, εγκρίθηκαν οι αμοιβές του Δ.Σ., και αλλαγές στο Δ.Σ., όσον αφορά στην ΑΝΚ.

Εμείς να ευχηθούμε, η μοναδική στην ιστορία ενωτική προσπάθεια του νομού Λασιθίου, να μεγαλώσει και να ξεπεράσει τα όνειρα των ιδρυτών της.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos