Γενική Συνέλευση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας. Η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν εντυπωσιακή. Ενδεχομένως να συνέβαλε σε αυτό η δραματική εικόνα έπειτα από το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο της Παρασκευής, με την πλημμύρα να αλλάζει την εικόνα του κόλπου της Αμμουδάρας και να προκαλεί καταστροφές σε οικία που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τη ΔΕΥΑΝ και εκφράζει τα συγχαρητήριά του για την άμεση επέμβαση των αρμοδίων ώστε να διανοιχθούν διέξοδοι του νερού προς τη θάλασσα και να αφαιρεθεί το νερό από το υπόγειο της οικίας με ειδική αντλία.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση ήταν τα εξής:

  1. Αναθεώρηση του καταστατικού.
  2. Επέκταση της δράσης του Συλλόγου μέχρι τον Κριτσώτικο Άγ. Σύλλα.
  3. Γενική ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής του οικισμού ενόψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Κατόπιν ομόφωνης αποδοχής των προτάσεων που εισηγήθηκε το Δ.Σ. προς τη Γενική Συνέλευση, ψηφίστηκαν επίσης ομόφωνα τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Άμεση προώθηση από τον Δήμο του σχεδίου οικισμού για οριστικοποίηση της χωροθέτησης των προβλεπόμενων κοινόχρηστων κοινωφελών χώρων.
  2. Υλοποίηση άμεσων ενεργειών για το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, με στόχο την αντιμετώπιση της ροής των υδάτινων όγκων σύμφωνα με τη μελέτη Ταυλάκη. Διαφορετικά θα προκύψουν δικαστικές διεκδικήσεις και θα αποδοθούν ευθύνες για τις ζημιές που προκαλούνται.
  3. Οριστική υλοποίηση της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για την κατεδάφιση των κτισμάτων επί του Αιγιαλού στον «χαλασμένο» Πύργο της Αμμουδάρας.
  4. Εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα λειτουργίας της καθαριότητας των τουαλετών και των ντουζιέρων της παραλίας της Αμμουδάρας. Πρέπει να δοθεί άμεσα τέλος στην εικόνα που παρουσιάζει η παραλία από το 2017.
  5. Υλοποίηση ενεργειών του Δήμου προς την Κτηματική Υπηρεσία Λασιθίου ως προς την δεύτερη παραλία που βρίσκεται στον κόλπο της Αμμουδάρας.
  6. Εξεύρεση άμεσης λύσης στο ζήτημα με τις κόκκινες ταινίες στον περιβόητο κρηπιδότοιχο. Έχουν ήδη συμπληρωθεί δέκα χρόνια που αντιμετωπίζουμε αυτή την εικόνα ντροπής και τους σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από την κατάσταση στο εν λόγω σημείο. Φτάνει πια! 

Ως Αναπτυξιακός Σύλλογος Αμμουδάρας, με αυτές τις ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, θα ενημερώσουμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Είναι καταστατικό δικαίωμα του Συλλόγου να λάβουμε απαντήσεις με τη σφραγίδα της νομιμότητας οι οποίες να καταλήγουν σε έμπρακτα αποτελέσματα κι όχι απλές υποσχέσεις.

Σημειώνουμε ότι στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κριτσάς, Μ. Ζαχαριάδης, και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιάννης Ανδριώτης και Γιώργος Φιλιπάκης, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας Γεώργιος Ν. Βάρδας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos