Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ολοκλήρωση επίσκεψης στη Κρήτη
ο κ. Γενικός παρέστη στην τελετή έναρξης των εργασιών του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.)

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης και να δω από κοντά το σημαντικό έργο που παράγεται για να διασφαλίσουμε το περιβάλλον ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρίσκει πρόσφορο έδαφος τόσο στους αστυνομικούς της Κρήτης, όσο και στους πολίτες του όμορφου αυτού νησιού, που έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.»: δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ολοκληρώνοντας σήμερα την τριήμερη επίσκεψη του στην Κρήτη.

Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης συνόδευαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Ο κ. Γενικός, την Τετάρτη 9 Μαΐου, επισκέφτηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, στα Χανιά, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, οι βοηθοί του, Αστυνομικοί Διευθυντές Στυλιανός Γάσπαρης και Νικόλαος Σπυριδάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Λυμπινάκης.

Την επομένη, Πέμπτη 10 Μαΐου, επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Ηρακλείου, όπου τον υποδέχτηκαν οι Διευθυντές Αστυνομίας των νομών, Ταξίαρχοι Αντώνιος Ρουτζάκης και Ιωσήφ Κανακουσάκης, αντίστοιχα.

Σήμερα το πρωί ο κ. Γενικός επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Εμμανουήλ Παπαδάκης.

Στις επισκέψεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας, τον κ. Γενικό συνόδευε επίσης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών ο κ. Γενικός ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για διάφορα θέματα αστυνομικού και ευρύτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις Υπηρεσίες της Κρήτης και τις τοπικές κοινωνίες και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επισκέψεων, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης, της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.

Στις συναντήσεις αυτές είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις και προτάσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της Κρήτης και τις τοπικές Υπηρεσίες.

Επιπλέον, την Πέμπτη 10 Μάιου, ο κ. Γενικός παρέστη στην τελετή έναρξης των εργασιών του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου πραγματοποίησε σχετική ομιλία και του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Ύψιστης Τιμής και Εθελοντισμού, του ελληνικού εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos