Γενικό κατάστημα κράτησης ΚΡΗΤΗ 2, απάντηση Παρασκευόπουλου στον Πλακιωτάκη
στο εργοτάξιο στις Κουρούνες βρίσκονται μόνο οι φύλακες

Δήλωση Πλακιωτάκη μετά την απάντηση Παρασκευόπουλου για τις φυλακές στις Κουρούνες:

Στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή σχετικά με την  αποπεράτωση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης  ΚΡΗΤΗ 2 στην περιοχή Κουρούνες Νεάπολης, του Νομού Λασιθίου,

ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος,  μου απήντησε αξιοποιώντας τις γνωστές τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της μετάθεσης ευθυνών και των καλών προθέσεων.

Αν και τα ερωτήματα που έθεσα ήταν σαφή και ξεκάθαρα, σαφείς απαντήσεις για τις ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να αποπερατωθούν οι πολύπαθες Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας  του Νομού Λασιθίου δεν υπάρχει.

Το αρμόδιο Υπουργείο δεν απάντησε στο ερώτημα πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης χρηματοδότησης, αλλά ούτε και στο πως θα ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις των τοπικών υπεργολάβων και των επαγγελματιών που πλήττονται άμεσα και κινδυνεύουν με πτώχευση.

Το μόνο που ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλος είναι, ότι η αποπεράτωση του νέου Καταστήματος Κράτησης Λασιθίου εξακολουθεί να παραμένει στους στόχους της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής  και για το λόγο αυτό, αναζητούνται πόροι για την αποπεράτωσή του.

Το αξιοσημείωτο δε, είναι ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, για μια πιο σαφή απάντηση στα ερωτήματά μου, με προέτρεψε να απευθυνθώ στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων το οποίο όπως αναφέρει, είναι αρμόδιο για να μου απαντήσει.

Τα ανωτέρω τραγελαφικά, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την τρικυμία εν κρανίω  που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, την έλλειψη σχεδιασμού για την ολοκλήρωση δημόσιων έργων υποδομής και την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, καλώ τόσο τον Υπουργό όσο και τα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να προσγειωθούν άμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και να κατανοήσουν, ότι με μετάθεση ευθυνών και καλές προθέσεις δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

Απαιτείται σωστός σχεδιασμός, οργάνωση και πολιτική βούληση, στοιχεία που δυστυχώς, απουσιάζουν από την κυβερνητική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos