οι μαθητές της Α' τάξης του Λυκείου με ξεναγό στον βουλευτή Μ. Θραψανιώτη
οι μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου με ξεναγό στον βουλευτή Μ. Θραψανιώτη

Μια οργανωμένη από καιρό εξόρμηση στην <<ξακουστή>> Αθήνα, με σκοπό την επίσκεψη στο ναό της Δημοκρατίας και στο κτήριο-έμβλημα της  πολύπαθης  και συνεχώς δοκιμαζόμενης χώρας μας, στη <<Βουλή των Ελλήνων>>.

Νεάπολη-Ηράκλειο-Αναχώρηση και πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, μια όμορφη παρέα με συνοχή και καλή ισορροπία , αποτελούμενη από 38 παιδιά της Α΄Λυκείου και 3 συνοδούς καθηγητές. Και στις 9 το πρωί η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Βουλή, όπου μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο,

μπήκαμε στον αύλειο  χώρο του κτηρίου, συνοδευόμενοι από τον συντοπίτη μας βουλευτή κ. Μανώλη Θραψανιώτη. Θερμή υποδοχή, αξιόλογη συζήτηση και αναμφίβολα εποικοδομητική η περιήγηση στους χώρους της Βουλής, αίθουσα <<Ελευθερίου Βενιζέλου >> και αίθουσα της ολομέλειας. Ιδιαίτερη περιποίηση το κέρασμα του κ. Μ. Θραψανιώτη στο εντευκτήριο της Βουλής. Μια ωραία εμπειρία για όλους μας και του είμαστε ευγνώμονες!

Επόμενος σταθμός μας το μουσείο της Ακρόπολης, το ομορφότερο και αρτιότερο μουσείο της σύγχρονης Ελλάδας, αρχιτεκτονικό κόσμημα από μόνο του. Το Mουσείο Ακρόπολης είναι επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών και κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του, αλλά και να μας θυμίζει τα όσα κλάπηκαν από τον Ελγιν . Πολύ σημαντική επίσκεψη.

Τελευταίος εκπαιδευτικός μας προορισμός, για την 1η μέρα, η επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών, όπου παρακολουθήσαμε την ενότητα «αιτιοκρατία και τυχαιότητα» και τη διαδραστική έκθεση, που φιλοξενείται στο υπέροχο κτήριο του Μουσείου . Και τα δύο ήταν καταπληκτικά.

Γενικά εισπράξαμε θετικότατα σχόλια, και για τις τρείς επισκέψεις μας.   Εν συνεχεία φαγητό, βόλτα, ψώνια και χαλάρωση για όλους μας στους πολυσύχναστους πεζόδρομους της Ερμού και πέριξ της Ακρόπολης!!!

Και δεν τελειώνει η μέρα μας τόσο απλά, μετά την σύντομη ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το βραδινό μας γεύμα, ήρθε η ώρα να παρακολουθήσουμε μια σύγχρονη και γεμάτη μηνύματα  θεατρική παράσταση σε γνωστό Αθηναϊκό θέατρο.

Η επόμενη μέρα ήταν εξίσου γεμάτη από κάθε άποψη . Επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν από το ξενοδοχείο μας  με προορισμό τους Δελφούς. Γρήγορα φτάσαμε και ξεκίνησε η περιήγηση και ξενάγηση μας στο μουσείο, δυστυχώς λόγω βροχής όχι και στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Ο «Ομφαλός της γης»!!! Εξαιρετική ξενάγηση, εξαιρετική και η αύρα που σου αποπνέει ο χώρος! Επιστροφή στην κοντινή Αράχοβα και μια μικρή γεύση από τον σύγχρονο lifestyle!  Χαλαρότερα σήμερα, με όμορφες παρεούλες και  βροχερό , μελαγχολικό καιρό.

Μελαγχολία γιατί τελειώνει και αυτή η όμορφη εξόρμηση, με τις πιο γλυκές αναμνήσεις από όλους μας, με πλούσια μηνύματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, και μια ευχή όλα να πηγαίνουν πάντα τόσο καλά.

Ευχαριστούμε Παιδιά για ΟΛΑ!!!!!

Οι καθηγητές

Τσιχλής Γεώργιος  , Μπρόκου Ιωάννα, Μουζιούρας Τάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos