Β. Κεγκέρογλου: «Γιατί επιβλήθηκε τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα οικογενειακά επιδόματα;
ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και  Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για την άδικη και αυθαίρετη παρακράτηση που έγινε στα οικογενειακά επιδόματα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Χιλιάδες οικογένειες με ένα και δύο παιδιά αλλά και τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το ειδικό  οικογενειακό επίδομα που τους καταβλήθηκε από τον ΟΓΑ, μειώθηκε κατά 3,6%.

Σύμφωνα με την νομοθεσία (Ν.4093/12 και 4252/14), όπως αυτή θεσπίστηκε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, τα οικογενειακά επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος , εισφορά ή κράτηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, ο οποίος έχει μόνο την διαχείριση του προγράμματος, δεν υπήρχε εξήγηση ή αιτιολογία γι’ αυτή την περικοπή.

Επειδή, όλες οι οικογένειες με παιδιά νιώθουν οργή και αγανάκτηση και

επειδή δεν υπάρχει νομική στήριξη αυτής της αυθαίρετης παρακράτησης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1) Γιατί επιβλήθηκε τέλος χαρτοσήμου 3,6% στα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί το Υπουργείο Εργασίας μέσω ΟΓΑ;

2)Προτίθεστε στην επόμενη πληρωμή να επιστρέψετε τα παρακρατηθέντα στους δικαιούχους, αφού η κείμενη νομοθεσία απαλλάσσει τα οικογενειακά επιδόματα από τέτοιου είδους κρατήσεις;».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos