Christian Van LimperogerΞεκίνησε από το Βέλγιο. Οκτώ χρόνια τώρα διασχίζει χώρες. Είναι ανθρακωρύχος και κατάγεται από τo ιστορικό λιμάνι της Αμβέρσα. Μιλάει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, την οποία έμαθε από τους έλληνες που ζουν στην πατρίδα του. Αποφάσισε να φύγει από την πόλη του και να περπατήσει ολόκληρο τον κόσμο, με απώτερο στόχο να γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ, το βιβλίο Γκίνες.
 
Ο λόγος γίνεται για τον Βέλγο Christian Van Limperoger, που βρίσκεται στην πόλη του Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνοντας εδώ το ταξίδι του στην Κρήτη.
 
Ο Christian Van Limperoger ή Χρήστος που τον αποκαλούν οι Έλληνες έφυγε από το Βέλγιο το 1998, με μοναδικό του όνειρο να γνωρίσει τον κόσμο περπατώντας.
 
Μ΄ αυτόν τον τρόπο έχει ήδη επισκεφτεί τη Γερμνία, την Τσεχία, την Τσεχοσλοβακία, την Αυστρία και τη βόρειο Ιταλία.
 
Το ταξίδι του στη χώρα μας ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη ενώ έφτασε έως και το Καστελόριζο.
 
 Αμέσως μετά σκοπεύει να επισκεφτεί τη νότιο Ιταλία αλλά και την Ισπανία. Σκοπεύει να συνεχίσει να ταξιδεύει ακόμη τέσσερα χρόνια.
 
Από τα μέρη που επισκέπτεται συλλέγει σφραγίδες, οι οποίες αποδεικνύουν τα λεγόμενα και τα ταξίδια του. Για το λόγο αυτό έκανε ένα πέρασμα χθες από το γραφείο του Νομάρχη ενώ θέλει να δει και το Δήμαρχο.
 
Για να επιβιώσει κάνει κάποια περιστασιακά μεροκάματα και για τον ύπνο του έχουν φροντίσει τα αστέρια αλλά και μερικοί Σαμαρείτες.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos