για μια Κρήτη χωρίς κλωβοστοιχείες
για μια Κρήτη χωρίς κλωβοστοιχείες

Το 2012 απαγορεύτηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι συμβατικές κλωβοστοιχείες για την παραγωγή αυγών. Ενώ πολλοί παραγωγοί της Κρήτης στράφηκαν σε εναλλακτικές μεθόδους (αχυρώνα, ελευθέρας βοσκής ή βιολογικά), άλλοι απλά αντικατέστησαν τις παλιές κλωβοστοιχείες με τις νέες, ‘εμπλουτισμένες’ του είδους τους. Στηρίζουμε ότι οι βιολογικές και συμπεριφορικές ανάγκες των κοτών δεν μπορούν να καλυφθούν σε ένα τέτοιο σύστημα παραγωγής και στόχος μας είναι να γίνει η Κρήτη ‘cagefree’, δηλ. όλοι οι παραγωγοί να έχουν εναλλακτικά συστήματα των κλωβοστοιχειών.

Στο έντυπο μας θα βρείτε το άρθρο σχετικά με έρευνα καταναλωτών που διεξήχθη το 2015. Ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών, προμηθεύονται αυγά από γνωστούς και συγγενείς και από κότες δικής τους εκτροφής. Δυστυχώς όμως, όσοι αγοράζουν αυγά από καταστήματα δεν γνωρίζουν τους τρόπους παραγωγής και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους ίδιους, τα παιδιά τους αλλά και τις κότες.

Ως αποτέλεσμα, η Φιλοζωική Κρήτης ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης με δύο εκδηλώσεις εν όψη του Πάσχα:

  • Σάββατο, 23 Απριλίου, Λότζια (Δημαρχείο, κέντρο Ηρακλείου), 11.00-15.00
  • Κυριακή, 24 Απριλίου, Τάλως (παραλιακή), 11.00-15.00

Στις εκδηλώσεις αυτές θα μπορεί ο κόσμος να ενημερωθεί για την παραγωγή αυγών, την ευημερία των κοτών και για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας: Cage Free Crete. Θα υπάρχει έντυπο υλικό και προωθητικά προϊόντα της εκστρατείας για μικρούς και μεγάλους. Θα δωρίζουμε αυγά (χορηγίας Λαδάκης) βαμμένα από τους εθελοντές μας στους ενδιαφερόμενους και θα έχουμε μαζί μας την εταιρεία Starbucks η οποία έλαβε από την CIWF το Good Egg Award πριν την απαγόρευση του 2012 επειδή συμφώνησε όλα τα προϊόντα της να φτιάχνονται από αυγά ελευθέρας βοσκής. Οι εθελοντές και η μασκότ μας θα χαρούμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας!

Με εκτίμηση,

Κορέντζα Βλαστού

www.cagefreecrete.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos