Βοήθεια στο σπίτι

Ένα από τα προγράμματα

O Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου ανακοίνωσαν ότι εξασφαλίσθηκαν οι πόροι για τη χρηματοδότηση των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, μέχρι το τέλος του 2010. Το ύψος της χρηματοδότησης φθάνει τα 180 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου θα καλυφθεί από κοινοτική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η συνέχιση της λειτουργίας των Προγραμμάτων αυτών, με τα οποία παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι σε άτομα που έχουν σχετική ανάγκη και διευκολύνεται η ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Με τη λειτουργία των Προγραμμάτων, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των άμεσα ωφελούμενων ατόμων (ηλικιωμένων, ΑμεΑ, κ.λ.π.), δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να αποδεσμευθούν από τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των άλλων ατόμων που χρειάζονται την φροντίδα στο σπίτι και ενισχύονται οι τοπικές κοινωνίες.
Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργούσε μέχρι τις 31-7-2007 πιλοτικά, με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ. Μετά από αίτημα της Ελλάδας και διαπραγματεύσεις που έγιναν από το ΥΠ.ΟΙ.Ο. με την Ε.Ε., παρατάθηκε η χρηματοδότησή του έως τις 31-8-2008. Το Πρόγραμμα τίθεται πλέον σε τακτική βάση, με ένα νέο νομικό, κανονιστικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο.
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου με κοινή δήλωσή τους, τόνισαν τα εξής: «Η συνέχιση των Προγραμμάτων που αφορούν τη φροντίδα στο σπίτι ατόμων που έχουν ανάγκη και τη διευκόλυνση της ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας, με τη δημιουργία νέου πλαισίου λειτουργίας και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτικών πόρων, εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Η Κυβέρνηση έχει λάβει τα τελευταία χρόνια σειρά μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, τα οποία συμπληρώνονται με νέες πρωτοβουλίες. Η εξασφάλιση των πόρων για τη συνέχιση των Προγραμμάτων αυτών, με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αποδεικνύει την κοινωνική στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής».

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

Print Friendly, PDF & Email

Από manos