Η λίμνη

Άγιος Νικόλαος

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου, Μανόλη Δανδουλάκη, απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, για τη κατάσταση του παραλιακού μετώπου της πόλης προτείνοντας την εκπόνηση μελετών από το Λιμενικό Ταμείο, στη δικαιοδοσία του οποίου είναι όλη η περιοχή.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου:

Όπως έχουμε συζητήσει υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τις παρακάτω αναπλάσεις στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου.

1) Ανάπλαση από την Κιτροπλατεία μέχρι και τον Όρμο Αγίου Νικολάου
2) Ανάπλαση από την Κιτροπλατεία μέχρι το Εθνικό Στάδιο και τον Γαργαδόρο.
3) Ανάπλαση της Λίμνης

Η κατάσταση του παραλιακού μετώπου είναι πολύ άσχημη, εγκυμονεί κινδύνους, ενώ δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης και των επαγγελματιών. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις αλλά και συνολική ανάπλαση και αναβάθμιση για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες.
Οι παρεμβάσεις αυτές είναι κρίσιμες και απαιτούν σημαντικά ποσά. Ο μόνος τρόπος για να εκτελεστούν είναι να ενταχθούν στο επόμενο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης για χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ).Είναι η τελευταία μας ευκαιρία και δεν έχουμε το δικαίωμα να αδρανήσουμε.
Χρειάζεται για αυτό να ανατεθούν οι μελέτες ώστε να έχουμε έτοιμη πρόταση.
Παρακαλούμε λοιπόν να εισάγετε το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει ο Δήμος έχει κάνει είδη μια πρώτη συνάντηση με τον ΟΑΝΑΚ και μπορεί με τις τεχνικές υπηρεσίες του να προχωρήσει στην ανάθεση των μελετών, αφού υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Κουνενάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos