Για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο
από τη σύσκεψη στο λιμενικό ταμείο

Στα πλαίσια ανάπτυξης της κρουαζιέρας στον προορισμό “Άγιος Νικόλαος” και στα πλαίσια της τεχνικής αναβάθμισης της ικανότητας λειτουργίας και εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στο λιμάνι, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση εργασίας

του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κου. Μπαρμπούνη με όλους τους ναυτικούς πράκτορες κρουαζιερόπλοιων, την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου Κα. Χασιώτη, υπηρεσιακά στελέχη του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου και του συμβούλου κρουαζιέρας του Κου. Μπρά.

Στην συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, αναπτύχθηκε εκ μέρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το σχέδιο βελτίωσης  κυκλοφορίας κοινού αλλά και οι βελτιώσεις που προγραμματίζονται για την ασφάλεια πλοίων και επισκεπτών.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία όλοι οι παραβρισκόμενοι πράκτορες να δώσουν τις προτάσεις τους για την ακόμα καλύτερη λειτουργία του λιμένα. Ιδιαίτερη έμφαση εκ μέρους τους δόθηκε στην προσπάθεια νέας βυθομέτρησης του λιμένα, με ταυτόχρονο υπολογισμό της ποσότητας της άμμου που πρέπει να απομακρυνθεί, ώστε το επιχειρησιακό βάθος του λιμένα να φτάσει τα 9,5 μέτρα, αλλά και στην χάραξη κατάλληλου αγκυροβολίου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων που θα παραμένουν ανοικτά του λιμένα.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα των θέσεων προσκρουστήρων, αλλά και στο μεγάλο θέμα του παρκαρίσματος των τουριστικών λεωφορείων.

Με δεδομένη τη συνεργασία με το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, θα εντατικοποιηθεί το επόμενο διάστημα για να μπορέσει να συμπληρωθεί μια ειδική αναφορά για την κατάσταση των υποδομών (Port Evaluation Report) για να μπορέσει να σταλεί μαζί με το υπόλοιπο υλικό στις εταιρείες κρουαζιέρας και να συζητηθεί στα ραντεβού που προγραμματίζονται με την συμμετοχή  του Λιμανιού του Αγίου Νικολάου στην μεγαλύτερη κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Global στο Μαϊάμι.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos