για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αστέγων στoν Άγιο Νικόλαο
πρόθεση του Δήμου να προβεί σε ενοικίαση οικίας που θα χρησιμοποιηθεί για άστεγους

Στον έγκαιρο σχεδιασμό, που υπήρξε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να τεθούν οι απαραίτητες βάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αστέγων στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την παρουσία άστεγου ατόμου, στον εξωτερικό χώρο γνωστής αλυσίδας S/M στην πόλη.

Όπως έκανε γνωστό, ήδη από τις 22/2/2019, τόσο το Κέντρο Κοινότητας και η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός κ. Ειρήνη Δαμηλάκη, όσο και η κοινωνική λειτουργός του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Αγίου Νικολάου κ. Ευαγγελία Σουλαδάκη, μερίμνησαν άμεσα ώστε να έρθουν σε επαφή με τον άστεγο (Τυνησιακής καταγωγής), και μάλιστα, μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του, τόσο στον χώρο όπου διαμένει προσωρινά, όσο και στην παραπάνω  υπηρεσία, υπήρξε μέριμνα ώστε να του δοθούν καθαρά ρούχα, αλλά και να διατεθεί χώρος που θα επέτρεπε την προσωπική του υγεινή και καθαριότητα.

Επίσης λόγω ειδικών θεμάτων που αντιμετωπίζει, όπως προκύπτει από τα χαρτιά που έχει στην διάθεση του, του προτάθηκε η εξασφάλιση δωρεάν εισιτηρίου μεταφοράς, στον πλησιέστερο δήμο και η φιλοξενία του σε κέντρο αστέγων ή στην Αθήνα τόπο διαμονής του, προτάσεις που ο ίδιος απέρριψε.

του φαινομένου των αστέγων

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην πρόσκληση που είχε απευθύνει ήδη από την χρονιά που πέρασε προκειμένου να συγκροτηθεί ομάδα εθελοντών που θα δράσουν αλληλέγγυα, για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας, γνωστοποίησε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους των συμπολιτών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της συγκεκριμένης δράσης.

“Την χρονιά που πέρασε, είπε, σε ανακοίνωση που είχαμε δώσει στην δημοσιότητα – γνωστοποιώντας την πρόθεση του Δήμου να προβεί σε ενοικίαση οικίας που θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό – ζητήθηκε η συνδρομή εθελοντών, προκειμένου να τεθούν οι απαραίτητες βάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αστέγων. Δυστυχώς όπως σημείωσε δεν υπήρξε ανταπόκριση“.

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την βούληση της δημοτικής αρχής να στηρίξει την συγκεκριμένη δράση και μετέπειτα δομή, εάν υπάρξει κάποιο εθελοντικό σωματείο, ή μεμονωμένοι πολίτες που με την συνδρομή της κοινωνικής υπηρεσίας, θα εργαστούν ομαδικά για την λειτουργία του κέντρου.  Ο ίδιος, τόνισε ότι πέραν του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που δύναται να υπάρξει, απαιτείται και η σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου ν΄αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού το οξύ αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos