για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, διαφωνία της Ιεράς Συνόδου
οι τρεις Ιεράρχες

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, κατά τη Συνοδική Συνεδρία της 16ης Ιανουαρίου 2018, ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων και με το θέμα του εορτασμού των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας.

Η Ιερά Σύνοδος, εκφράζει τη διαφωνία Της, σχετικώς προς την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί του ορισμού της ημέρας της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, ως ημέρας «αργίας» και για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς με τον τρόπο αυτό τα Σχολεία θα είναι πλέον κλειστά την ημέρα εκείνη.

Η Ιερά Σύνοδος, ανακοινώνει προς όλους, ότι στις Ενορίες της Μεγαλονήσου Κρήτης, μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και θα ακολουθήσει κανονικά η καθιερωμένη δέηση «υπέρ της υγείας, της ενισχύσεως και του φωτισμού», των διδασκόντων και διδασκομένων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης της Πατρίδος μας.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος εύχεται διαρκή την πρεσβεία των Αγίων Τριών Ιεραρχών, υπέρ της διαφυλάξεως της Ελληνικής Παιδείας και της προκοπής και προόδου των νέων ανθρώπων του Τόπου μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos