για την υποστελέχωση και στήριξη του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
από την εκδήλωση

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου  σύσκεψη φορέων για τη στήριξη του γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που συγκάλεσε ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λαασιθίου Μ. Θραψανιώτης, ο βουλευτής της ΝΔ. Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκης, ο βουλευτής ΚΚΕ ν. Ηρακλείου Μαν. Συντυχάκης, ο πρώην βουλευτής Ν. Κοκκίνης και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι επιστημονικών συνδικαλιστικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων.

Στην έναρξη της σύσκεψης  υπήρξε  από το ΔΣ του συλλόγου παρουσίαση με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την υποστελέχωση του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και τις επιπτώσεις της στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στις περισσότερες τοποθετήσεις των συμμετεχόντων που ακολούθησαν εκφράστηκε η αγωνία για την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του Νοσοκομείου, υπήρξε προβληματισμός και προτάσεις σχετικά με την ανάγκη διευκρίνησης του ρόλου των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, ενώ έγινε συζήτηση σχετικά με τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης.

Ζητήθηκε από τον κυβερνητικό βουλευτή Μ. Θραψανιώτη να αναλάβει τον καθορισμό συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να υποβληθούν τα αιτήματα για επιπλέον ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Επίσης στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το δήμο Αγ. Νικολάου θα καθοριστεί ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής συγκέντρωσης στην πλατεία Αγ. Νικολάου για να εκφραστεί από σύσσωμη την τοπική κοινωνία το αίτημα για ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos