3η Λευκή νύχτα, συμπεράσματα, απόψεις
κόσμος κινείται άνετα μέσα στην οδό Ρούσσου Κούνδουρου

Τη Παρασκευή (31/8) ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, διεξήγαγε τη τρίτη κατά σειράν Λευκή Νύχτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Περισσότερος κόσμος από τις προηγούμενες φορές, συμμετείχε, είδε, μπήκε στα μαγαζιά, αγόρασε, κεράστηκε, χόρεψε, έκατσε μέχρι αργά.

Υπήρξαν θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια, αλλά κυρίως μπήκαν σοβαρά θέματα στη συζήτηση, που έχουν τεθεί στο παρελθόν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το πλέον ενδιαφέρον, η παλαιά απορία που τέθηκε από πολλούς: Γιατί δεν πεζοδρομείται η πόλη, τουλάχιστον το ιστορικό της κέντρο; Το βράδυ της Παρασκευής, ο κόσμος μετακινήθηκε από τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου στη Ρούσου Κουνδούρου, αφού δεν υπήρχαν οχήματα. Όμοια και στα άλλα δύο σημεία όπου κόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία.

Η πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης έχει ιστορία άνω των 20 χρόνων. Κάποια στιγμή είχε εφαρμοστεί δοκιμαστικά, αλλά λόγω αντιδράσεων είχε σταματήσει. Να θυμίσουμε ότι είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις κατά τη διαδικασία πεζοδρόμησης της 28ης Οκτωβρίου, για την οποία τώρα άπαντες καταστηματάρχες είναι ευχαριστημένοι.

3η Λευκή νύχτα, συμπεράσματα, απόψεις
χορευτικό στην οδό 5ης Μεραρχίας

Άλλη μια πρόταση, απορία: γιατί να μην γίνονται αντίστοιχες, μικρές, εκδηλώσεις κατά τόπους μέσα στον Ιούλιο, αλλά κυρίως τον Αύγουστο; Οι φορείς της περιοχής, παράδειγμα, ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Εστιατόρων Μπαρ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό θα μπορούσαν να δρομολογούν, μικρές εκδηλώσεις, λίγων ωρών, δηλ. ένα Κρητικό Συγκρότημα με ένα χορευτικό στη Κιτροπλατεία. Ένα λαϊκό συγκρότημα στο Αμμούδι, ή μια παρουσίαση της ντόπιας κουλτούρας, κουζίνας, κλπ, κλπ, κλπ.

Απορία , σοβαρότερη όλων, που ισχύει και για τις γιορτές τουρισμού:

Πως θα βγάλουμε έξω τους τουρίστες να τα δουν όλα αυτά, μιας και οι ξενοδόχοι δεν φαίνονται και τόσο πρόθυμοι να ενημερώσουν τους πελάτες τους, επιδιώκοντας να τους κρατούν πάντα μέσα στο ξενοδοχείο; Υπάρχουν τρόποι και γι’ αυτό, εάν θέλουμε πράγματι να δουλέψουμε ουσιαστικά.

Εν κατακλείδι, μπορούν να γίνουν πράγματα που καλυτερεύουν τον τόπο. Αρκεί να το θέλουμε όλοι και να μάθουμε να κουβεντιάζουμε …..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos