Για τις εντάξεις έργων στο πρόγραμμα Φιλόδημος, δήλωση Ζερβού
ο Άγιος Σύλλας (Καλοχωριανός) και οι γύρω δρόμοι

Θεωρούμε  ότι με τα τρία αυτά σημαντικά έργα, ενισχύεται η Περιφέρεια του δήμου, και διασαφηνίζεται η ορθότητα της επιλογής των στόχων της Δημοτικής Αρχής, που προτάσσει την στήριξη της ενδοχώρας του δήμου παράλληλα με την ανάπτυξη των αστικών κέντρων“.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την ανακοίνωση του κυβερνητικού βουλευτή κ. Μανόλη Θραψανιώτη, για τις εντάξεις έργων στην ευρύτερη Περιφέρεια του Δήμου, μέσω  χρηματοδοτήσεων  του προγράμματος “Φιλόδημος”.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, πρόκειται για παρεμβάσεις αναφορικά με την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου  από τον Άγιο Σύλλα (Καλοχωριανός),  προς τον κάμπο της Κριτσάς – ένα έργο όπου σε παρελθόντα χρόνο είχε καταβληθεί προσπάθεια, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας  της Περιφέρειας-  δεν εγκρίθηκε λόγω υψηλού προυπολογισμού – ωστόσο περνά σε τροχιά υλοποίησης παρέχοντας  με την ολοκλήρωση του,”ευκαιρότερη” επικοινωνία στις παραλίες του Καλού Χωριού, στους κατοίκους στους επισκέπετες της Κριτσάς και καλύτερη κίνηση στα όρια του δήμου.

Επίσης, σύφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα αναμένεται ν΄ υλοποιηθούν δύο σημαντικά έργα ύδρευσης. Εν προκειμένω : η αντικατάσταση σωλήνας αμιάντου στον Κρούστα καθώς επίσης και η βελτίωση του δικτύου ( Καστέλλι, Φουρνή, Καρύδι, Κουρούνες) , σημαντικές παρέμβασεις, δεδομένου των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου δικτύτου.

Θεωρούμε – επανέλαβε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ότι με τα τρία αυτά έργα, στηρίζεται η ενδοχώρα του δήμου, παράλληλα με τα αστικά του κέντρα.

Τρία νέα έργα στο νομό Λασιθίου από το “Φιλόδημο”

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos