Για τον νέο χώρο των επειγόντων ιατρείων
Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με επιστολή του προς την διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Σπινθούρη, τον επιστημονικό σύμβουλο, την επιτροπή χωροταξίας του νοσοκομείου,

τον διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας και τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, επαναφέρει το θέμα της μεταφοράς των επειγόντων Ιατρείων στις πρότερες θέσεις τους.

Προς:

  • Διοικήτρια ΓΝΑΝ κα. Σπινθούρη
  • Επιστημονικό Συμβούλιο ΓΝΑΝ
  • Επιτροπή χωροταξίας ΓΝΑΝ

Κοινοποίηση:

  • Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ κο. Δολαψάκη
  • Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ κα. Μανιάτη

17/1/2017

Με έγγραφο μας από 22/11/2016 σας επισημάναμε ότι ο νέος χώρος των επειγόντων ιατρείων δεν είναι λειτουργικός και είναι προτιμότερη η επαναφορά των ιατρείων στον προηγούμενο χώρο, άποψη με την οποία συμφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στο χώρο αυτό.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες και ουδεμία βελτιωτική κίνηση για το χωρο δεν έχει γίνει από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, πλην της μετατροπής ενός μικρού γραφείου σε χώρο αναμονής χειρουργικών περιστατικών, κάτι που δεν έχει αλλάξει την άσχημη κατάσταση που δημιουργείται με την αναμονή των ασθενών και των συνοδών τους.

Την περίοδο των εορτών με την έξαρση των ιώσεων και το κλείσιμο της παθολογικής κλινκής του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας αποδείχθηκε στην πράξη η ακαταλληλότητα του χώρου αφού οι ασθενείς και οι συνοδοί τους σε κάποιες χρονικές περιόδους κατέκλυζαν όλους τους χώρους και τους διαδρόμους των επειγόντων ιατρείων και γενικά ήταν πολύ δύσκολη η διαχείρηση των περιστατικών για το νοσηλευτικό προσωπικό, πολύ δυσκολότερη από ότι στον παλαιότερο χώρο.

Επίσης έχουν υπάρξει παράπονα και από ιατρούς για την μη εργονομία του νέου χώρου και για την απόσταση του από ιατρεία όπως το ΩΡΛ που λειτουργούν και το απόγευμα και τη νύχτα όταν εφημερεύει ιατρός.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τα παραπάνω για το συγκεκριμένο χώρο, όπως επίσης και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας στις 20/10/2016 με την οποία ζητείται η επαναφορά των εξ. Ιατρείων ΤΕΠ στο χώρο που στεγαζόταν μέχρι και τη βλάβη, έτσι ώστε για τα νέα ΤΕΠ να γίνει εκ νέου σχεδιασμός.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης Κ.Κοκολάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos