Για Ramnicu Valcea της αναχώρησε αντιπροσωπεία του Δήμου Αγ. Νικολάου
Αδελφοποίηση Αγίου Νικολάου – Ramnicu Valcea, στον Άγιο Νικόλαο

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, μεεπικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό, αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι για τηνΡουμανική πόλη Ramnicu Valcea, προκειμένου την ερχόμενη Κυριακή (11/11) – με τηνσύμφωνη γνώμη των δύο δήμων – ν΄ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συνεργασίας, πουορίζει το πρωτόκολλο αδελφοποίησης που υπεγράφη στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στονΆγιο Νικόλαο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός,αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ για την αδελφοποίηση με την ρουμανική πόλη, μεταξύ άλλων δήλωσε : ” Είναι γνωστό ότι οι διαδικασίες των αδελφοποιήσεων, είναι ένας τρόπος που έχει επιλεγεί από την Ε.Ε  με στόχο την ομογενοποίηση , την σύγκλιση των κοινωνιών και κατά συνέπεια, την καλύτερη λειτουργία της Ευρώπης. Οι Δήμοι -παρά τα ζητήματα που ανακύπτουν- αποτελούν τους μόνους  ίσως θεσμικούς φορείς που έχουν την δυνατότητα να πετύχουν την σύγκλιση των κοινωνιών και να βοηθήσουν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, ακόμα και εάν οι χρηματοδοτήσεις από πευράς Ε.Ε, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

Είναι γεγονός ότι μέσα από την επαφή αυτή , δίδεται η δυνατότητα να υπάρξει οικονομικό όφελος από ανάλογες συνεργασίες, τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και σε αυτόν των εμπορικών δράσεων.

Μετα την επίσκεψη μας στην Ramnicu Valcea και τις συναντήσεις που θα γίνουν εκεί , θα συζητήσουμε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, αλλά και τις παραγωγικές ταξεις, για την δυνατότητα στενότερης οικονομικής ή εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές. Την αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, συγκροτούν η αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη,οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας κ. Μιχ. Κερούλης, Πανίκος Καρατσής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Γουλιδάκης η αναπληρώτρια προισταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Πρατσινάκη καθώς και η υπεύθυνη του δήμου για Ευρωπαικά προγράμματα κ. Μαρία Δεμέτζου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos