Γιώργος Κλάδος, σημαντική προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης, συλλυπητήρια
φωτογραφία πριν λίγες εβδομάδες σε εκδήλωση στο Ηράκλειο για τα Ευρωπαιικά προγράμματα και βράβευση του Γ. Κλάδου απο τον Περιφερειάρχη για την προσφορά του

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον θάνατο του Γιώργου Κλάδου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ σε δήλωση του αναφέρεται στην προσφορά και το έργο του  οραματιστή Δημάρχου, πρωτεργάτη της τοπικής ανάπτυξης, και ότι ο ίδιος αποχαιρετά ένα μεγάλο δάσκαλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στη δήλωση του αναφέρει: «Ο θάνατος του Γιώργου Κλάδου αφήνει φτωχότερη την Αυτοδιοίκηση.

Ο Γιώργος Κλάδος υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης, οραματιστής Δήμαρχος και πρωτεργάτης της τοπικής ανάπτυξης της περιοχής των Ανωγείων αλλά και ευρύτερα του Μυλοποτάμου με την ίδρυση του «ΑΚΟΜΜ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».

Σε καιρούς δύσκολους ο Γιώργος Κλάδος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων βγαίνοντας πάντα νικητής. Τα Ανώγεια αλλά και η Κρήτη ολόκληρη, όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διδάχθηκαν από το έργο του,  πήραν δύναμη από την αποφασιστικότητά του να πάει μπροστά ο τόπος τους.

Προσωπικά αποχαιρετώ ένα μεγάλο δάσκαλο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κλάδου ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τον θάνατο του Γεωργίου Κλάδου

Τα λόγια του ύστατου αποχαιρετισμού είναι πάντα δύσκολα. Χάνουν την αξία τους μπροστά στην απώλεια. Εκμηδενίζονται.

Ο Γιώργης Κλάδος «έφυγε» στα 94 του χρόνια.

Αλλά θα μείνει πάντα στο νου και στην καρδιά μας.

Η ακεραιότητά του, το ήθος του, η προσφορά του, το έργο του.

Υπήρξε, ένας καινοτόμος «εργάτης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας οραματιστής Δήμαρχος.

Τα Ανώγεια, η Κρήτη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μας τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση.

Κέρδισε επάξια, το σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

Καλό ταξίδι.

Γιώργης Κλάδος, ο παραδειγματικός Δήμαρχος

Και τώρα ποιος θα μας δείχνει πως λύνονται τα παζλ της Αυτοδιοίκησης; Και τώρα ποιος θα μας δείχνει πως ξεπερνιέται ο τοπικισμός;

Παζλ ονόμαζε τη μέθοδό του. Δε διεκδικούσε ό,τι πρόγραμμα κυκλοφορούσε, μονάχα ό,τι ταίριαζε στο πρόγραμμά του.  Γιατί αυτός είχε και πρόγραμμα και όραμα. 

Ο Δήμαρχος είχε τον ορίζοντα του χωριού του, των Ανωγείων, έβλεπε μακριά, δεν φορούσε τα μυωπικά γυαλιά του τοπικισμού. Ενέπνευσε τα γύρω χωριά να συστήσουν τον ΑΚΟΜΜ, ως εργαλείο προκοπής της ευρύτερης περιοχής.

Δεν μπέρδεψε ποτέ την προκοπή με την απορροφητικότητα. Δεκαετίες πριν, πρωτοπόρος, μα δυστυχώς διαρκώς επίκαιρος. Ο τρόπος του ελάχιστους βρήκε μιμητές.

Θα θυμάμαι πάντα την επίσκεψη μας στο Πρέβελη μετά τη φωτιά το 2010. Προσφέρθηκα να τον στηρίξω, δεν είχε ανάγκη. Αυτός με στήριξε. Οποία τιμή.  

Θυμάμαι πάντα την ξενάγησή του στα Ανώγεια, το καμάρι του για το χωριό του που το κατέκαψαν οι Γερμανοί , το Δημαρχείο με τον απεριόριστο ορίζοντα, το στρατηγείο του, το κέντρο υποδοχής νεαρών Προσφύγων, την πίκρα του για το μαράζωμα του Κέντρου αντιμετώπισης ζωονόσων, την αστοχία του να ζητήσει ανεπιτυχώς άδεια για να θαφτεί ο Μάνος Χατζηδάκης στα Ανώγεια όπως επιθυμούσε. Θα είχε μνημειωθεί η συνεργασία τους στον πολιτισμό. 

Έφηβος ες αεί, έτσι τον αποκαλούσε ο συνάδελφός του ο Σταύρος Μπένος, έτσι θα μείνει στην μνήμη όσων τον γνώρισαν. Ένας σοφός έφηβος της Αντίστασης και της Δημιουργίας, του έργου για το Δήμο δηλαδή.

Αντώνης Ανηψητάκης 

για τη Μια Κρήτη – Περιβάλλον Ανθρωοπος

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, σε έκτακτη συνεδρίαση λόγω του θανάτου του πρώην Δημάρχου Ανωγείων και κορυφαίου αυτοδιοικητικού παράγοντα της Κρήτης Γιώργη Κλάδου, αποφάσισε ομόφωνα τιμώντας τη μνήμη του όπως:

  1. Τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίασή του.
  2. Εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία.
  4. Κατατεθεί στεφάνι στην σορό του.
  5. Δοθεί το όνομά του σε αίθουσα της ΠΕΔ Κρήτης, στο ιδιόκτητο ακίνητό της στο Ηράκλειο και
  6. Δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 

Βασίλης Λαμπρινός                                   Αντώνης Ζερβός

Δήμαρχος Ηρακλείου                        Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos