Οροπέδιο ΛασιθίουΣτην ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων του προχώρησε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.
Το Γραφείο στελεχώνεται από ψυχολόγο και υποστηρίζει την αντιμετώπιση εργασιακών και κοινωνικών προβλημάτων Το Γραφείο λειτουργεί στη Δημοτική Επιχείρηση «Δίας» και απευθύνεται σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που απειλούνται ή πήττονται από εργασιακό, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.

Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν ανέργους που αναζητούν εργασία, άτομα που φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας τους, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα με ειδικές ανάγκες, κακποιημένες γυναίκες, αλλοδαπούς και παλιννοστούντες ομογενείς, ανθρώπους με γλωσσικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, αποφυλακισμένους, πρώην χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, τσιγγάνους, άστεγους και οποιονδήποτε χρειάζεται ψυχοσυναισθηματική στήριξη.

Παρουσιάζοντας τ νέο Γραφείο ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς δήλωσε:
«Η κοινωνική πολιτική αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για το Δήμο μας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε Γραφείο Κοινωνικών Υποστηικτικών Υπηρεσιών αξιοποιώντας διαθέσιμα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας.
Στόχος μας είναι όχι μόνο να καταγράψουμε κοινωνικά προβλήματα και δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Δημότες μας, αλλά και να κάνουμε τα πρώτα βήματα υποστηρίζοντας την επίλυση τους, δίνοντας διέξοδο και προοπτική στην δημιουργική παρουσία των πολιτών στην κοινωνία.
Με την πρωτοβουλία αυτή επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την συνολική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να μπορεί το Οροπέδιο Λασιθίου ως ορεινή και μειονεκτική περιοχή να αποφύγει την υστέρηση στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης προς τους Δημότες του. Το Γραφείο ξεκίνησε να λειτουργεί και πιστεύουμε ότι σύντομα θα αποδειχθεί πολύτιμη η προσφορά του στην τοπική κοινωνία».

Από το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos