Γιώργος ΧατζημαρκάκηςΕίμαι απογοητευμένος αλλά δεν απελπίζομαι με την εξέλιξη που είχε το δημοψήφισμα στη Γαλλία, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, μετά από τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του γαλλικού δημοψηφίσματος για το Ευρωσύνταγμα.
«Οι Γάλλοι είναι ένας από τους λαούς που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να λάβουμε υπόψη το μήνυμα που έστειλαν. Η Γαλλία βρίσκεται πριν από ραγδαίες πολιτικές αλλαγές, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν ένα πολύ θετικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Σε κάθε περίπτωση όμως, η εξέλιξη που σημειώθηκε δεν αποτελεί μια καταστροφή για την Ευρώπη, ούτε πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο Ευρω – σκλήρυνσης.

Η διαδικασία επικύρωσης θα πρέπει να ανασταλεί προσωρινά και να κάνουμε ένα διάλειμμα για να σκεφτούμε», δήλωσε.
 
Ο κ. Χατζημαρκάκης θεωρεί πως είναι λάθος να αναστείλουμε οριστικά η διαδικασία επικύρωσης αφού και αυτή θα έχει αποτύχει, μόνο εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 των κρατών μελών.
Πάντως κατά τον κ. Χατζημαρκάκη το γαλλικό «όχι» προσφέρει μια ευκαιρία για να τερματιστεί η εικόνα που παρουσιάζει η Ευρώπη όντας μακριά από τον πολίτη:
«Γραφειοκράτες δείτε τα σινιάλα των λαών! Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στους πρόχειρους νόμους που ενισχύουν όλο και περισσότερο την γραφειοκρατία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεμβαίνει στα συμφέροντα των πολιτών χωρίς να δίνει επαρκείς εξηγήσεις», καταλήγει.
 
 
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, είναι Ευρωβουλευτής του Γερμανικού FDP. Κατάγεται από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, νομού Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos