Από την παράστασηΤο ΚΑΠΗ Δήμου Αγίου Νικολάου, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του, παρουσίασε την Παρασκευή (24/3) στο κοινό το πέμπτο κατά σειρά έργο που έχει ανεβάσε στην πορεία του.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο «Γυναίκες σε δράση…Aντρες στην Αντίδραση», ένα έργο γραμμένο από το μέλος του ΚΑΠΗ κ. Γιώργη Μπρόκο, το οποίο σκηνοθέτησε η δραματοθεραπεύτρια κ. Ανδριανή Γαλανού και συντόνισε η κ. Αγάπη Σκυβάλλου, κοινωνική λειτουργός του κέντρου.

Αναφερόμενη στο ανέβασμα του έργου η κ. Αγάπη Σκυβάλλου, δήλωσε: τα μέλη του ΚΑΠΗ…μικροί καθημερινοί άνθρωποι του τόπου μας με μια μικρή παρακίνηση από εμάς τόλμησαν να γράψουν , να τραγουδήσουν, να σκηνοθετήσουν, να φτιάξουν σκηνικά, να υποδυθούν ρόλους, να ξεκλειδώσουν, τους ερμητικά κλεισμένους εαυτούς τους…να ζήσουν ως ισότιμα αυτόνομα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Έτσι δείχνουν σε μας τους νεότερους πως ο θεσμός του ΚΑΠΗ είναι μια επένδυση για το μέλλον όλων μας. Τους ευχαριστούμε.

Από την παράστασηΗ δραματοθεραπεύτρια κ. Ανδριανή Γαλανού ανέφερε ότι η θεραπεία μέσω θεάτρου είναι μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία που αξιοποιεί την έννοια της μεταφοράς της τέχνης και ιδιαίτερα του θεάτρου. Μέσω της μεταφοράς, επεξεργαζόμαστε την προσωπικότητα, τις σχέσεις, και τους κοινωνικούς ρόλους, με στόχο την ανάπτυξη ή την αλλαγή μας. Η συνάντηση της δραματοθεραπείας με την ομάδα του ΚΑΠΗ και εμένα ως δραματοθεραπεύτρια χαρακτηρίζεται σαν «μαγική συνύπαρξη». Μια «συνύπαρξη» που μόνο ευχάριστα αποτελέσματα έφερε…

Τα μέλη της θεατρικής οάδας του ΚΑΠΗ μιλώντας για την εμπειρία που απέκτησαν με το ανέβασμα της θεατρική παράστασης , δήλωσαν: Για μας η ψυχοθεραπεία μέσω θεάτρου ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια εμπειρία που δεν θέλουμε να είναι η τελευταία, γιατί μας έδωσε ζωή, κέφι, ζωντάνια, μας έκανε να νοιώσουμε νεότεροι. Βιώνοντας αυτήν τη διαδικασία πήραμε σημαντικά πράγματα … είδαμε πόσο κοντά είμαστε στην ευτυχία αλλά τρομάζουμε να την αγγίξουμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και αφεθήκαμε σε ένα ταξίδι χωρίς ενοχές…είμαστε περήφανοι και θέλουμε να το φωνάξουμε… μπορούμ να δώσουμε και να πάρουμε ζωή μέσα από την καθημερινότητα μας, αρκεί να το θέλουμε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη θεατρική παράσταση παίρνουν μέρος οι:

Μανώλης Μανιουδάκης, Μαρία Κλώντζα, Γιώργος Μπρόκος, Κατερίνα Αγγελοπούλου, Παντελής Τζερεμές, Μαρία Κουνενού, Δημήτρης Μαυροειδής, Ελένη Παπαδομιχελάκη, Γιάννης Γραματικάκης, Αγλαΐα Τζερεμέ, Μανώλης Αλέξης, Ειρήνη Μπρόκου, Ελπίδα Φουρνιώτη, Γεωργία Αλέξη, Μαρία Σηφαντωνάκη, Βασίλης Σηφαντωνάκης.

Τα σκηνικά κατασκεύασε ο Κων/νος Γεροντής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos