Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, κεντρικά στη Πατησίων
Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, κεντρικά στη Πατησίων

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι, δίνει στη δημοσιότητα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και με το «αμπαλάζ» της δημόσιας διαβούλευσης, επιχειρεί να προετοιμάσει τους πολίτες για μέτρα που ρίχνουν την ταφόπλακα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους και που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Με μεθοδεύσεις, τακτικισμούς και δραματοποιήσεις, θέλει να εμφανίζεται ως σκληρά μαχόμενη απέναντι στους δανειστές, ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο που προβλέπει ποσοτικοποιημένες περικοπές 1,8 δις ευρώ, με τις οποίες διαφωνούμε κατηγορηματικά.

Μέσα σ’ αυτό το νοσηρό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, που όλες οι κοινωνικές ομάδες χειμάζονται από τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας, είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική.

Η ΓΣΕΕ, έχει λάβει ήδη απόφαση για 48ωρη Γενική Απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν τα τεχνάσματα τελειώσουν και κατατεθεί στη Βουλή τελικό Νομοσχέδιο, με χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. Όταν δηλαδή το «θέατρο της ηρωικής διαπραγμάτευσης» και τάχα της «σωτηρίας» της χώρας, θα έχει ρίξει αυλαία…

Για τη Συνομοσπονδία και αυτά τα καταρχήν μέτρα (αναμένοντας τα χειρότερα), είναι ΑΔΙΚΑ, ΑΝΙΣΑ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, γι’ αυτό και ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos