Δημήτρης Κουνενάκης

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Μετά τον θόρυβο που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο το πανεπιστημιακό τμήμα τουρισμού, το οποίο πρόκειται να ιδρυθεί, ιδιαίτερα δε μετά και τις απαιτήσεις του Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, απέστειλε προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννη Παλλήκαρη, επιστολή, με την οποία του θέτει εκ νέου την απουσία του Πανεπιστημίου από το νομό Λασιθίου.

Όλη η επιστολή του Δημάρχου:

Ιωάννης Παλλήκαρης

Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

Κύριε Πρύτανη,
Πληροφορηθήκαμε δια του τύπου την πρόθεση του Πανεπιστημίου για ίδρυση τμήματος τουρισμού στο Ηράκλειο. Είδαμε επίσης τις αντιδράσεις των φορέων του Ρεθύμνου οι οποίοι επιθυμούν να ιδρυθεί το τμήμα στο Ρέθυμνο.
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, οι φορείς και η κοινωνία του τόπου έχουν εκφράσει έντονα την επιθυμία να ιδρυθεί η σχολή τουρισμού στην περιοχή μας.
Και τούτο διότι πρέπει επί τέλους το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εφόσον δεν είναι ενιαίο χωροταξικά, να στραφεί προς ανατολάς και να αναπτύξει δραστηριότητες και στο Νομό Λασιθίου.
Η αδικία σε βάρος του Νομού πρέπει να τελειώνει και είναι καιρός να κάνουμε την αρχή.
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προχωρεί στις απαιτούμενες ενέργειες και θεωρούμε ότι διαθέτουμε το κατάλληλο περιβάλλον επιχειρησιακό, κοινωνικό και πολιτισμικό για την ίδρυση και ανάπτυξη σχολών συναφούς αντικειμένου με τα οικονομικά και τουριστικά θέματα
.

Κύριε Πρύτανη,
πιστεύουμε πως το Πανεπιστήμιο θα τολμήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Και να είστε βέβαιοι ότι η τοπική κοινωνία θα στηρίξει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης
.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Κουνενάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos