Δήμαρχος Ιεράπετρας, αποφασίζομεν και διατάσσομεν: διαλύεται η Δ.Ε.Υ.Α.Ι.
ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Μαστοράκης

Τελικά μετά από πολύωρη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας αποφάσισε τη Τρίτη (22/12) κατά πλειοψηφία τη διάλυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης και την ενσωμάτωση της στις υπηρεσίες του Δήμου, παρά τις αντιδράσεις, που σε κάποιες των περιπτώσεων, ξεπέρασαν και τα στενά όρια του δήμου.

Έτσι, ο δήμαρχος Μανώλης Μαστοράκης, επιβάλλοντας παραταξιακή γραμμή, πέρασε τη θέση του κατά πλειοψηφία (11 ψήφοι υπέρ), εκτός δύο συμβούλων του που ψήφισαν λευκό και ενός της μειοψηφίας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της θέσης του δημάρχου.

Όπως μας είπε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μειοψηφίας Νίκος Χριστοφακάκης, δεν υπήρχε κανείς λόγος να διαλυθεί η Δ.Ε.Υ.Α.Ι. αφού πήγαινε καλά, εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους του για το μέλλον, αφού γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως λειτουργούν συνήθως οι υπηρεσίες ενός δήμου. Άλλωστε μικρότεροι δήμοι, κατανοώντας τη σημασία μιας τέτοιας επιχείρησης έχουν προχωρήσει στην ίδρυση Δημοτικών επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης, όπως πρόσφατα ο Δήμος Μακρύ Γιαλού, ενώ ο δήμαρχος Ιεράπετρας λύει την ΔΕΥΑΙ, χωρίς κάποιον προφανή λόγο.

Ο Σύλλογος εργαζομένων από τη πλευρά του, με ανακοίνωση του, προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα προσπαθήσει να ακυρώσει με κάθε νόμιμο μέσο την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Οι εργαζόμενοι με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, την οποία στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΔΕΥΑ, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας. Διαβεβαιώνουμε όμως τους συνδημότες μας, σεβόμενοι το γεγονός ότι δεν φταίνε σε τίποτα, ότι η λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και των δικτύων ύδρευσης θα λειτουργούν απρόσκοπτα, ώστε, τις Άγιες τούτες ημέρες, που άλλοι δεν σεβάστηκαν, να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα“.

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΙ έρχονται από όλη την Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos