Μανόλης Μαστοράκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και με την ιδιότητα του προέδρου της Δημοτική Επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Ιεράπετρας για την παγκόσμια ημέρα νερού:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ημέρα νερού σήμερα και ιδιαίτερα για τον τόπο μας, δεν είναι μια ακόμα «Παγκόσμια ημέρα» αφού έχει ξεχωριστή σημασία για μας. Είτε μιλάμε για νερό πόσιμο, είτε για νερό αρδευτικό, φαίνεται πως γίνεται και θα γίνεται κάθε μέρα δυσκολότερη η εξασφάλιση της επάρκειας του.

Η λειψυδρία είναι πια μπροστά μας.

Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παίρνει τα αναγκαία μέτρα, να επενδύει έγκαιρα και κατάλληλα στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, στην οποία ο Δήμος μας πρωτοστατεί.

Αλλά και ο πολίτης έχει τις υποχρεώσεις του.

Είτε ως οικιακός καταναλωτής είτε ως επιχειρηματίας, είτε ως καλλιεργητής, οι συνθήκες του επιβάλλουν πια όχι απλή οικονομία στην κατανάλωση του νερού αλλά πολλή – πολλή φροντίδα ώστε να μην ξοδεύεται ούτε σταγόνα του, πέρα από το άκρως απαραίτητο.

Δεν θα είναι διόλου τιμητικό για μας, μέσα τέτοιες συνθήκες, να βλέπει κανείς νερό στους δρόμους από αμάξια ή βεράντες που πλένονται, επί μέρες ξεχειλισμένα ντεπόζιτα, χωράφια πλημμυρισμένα κ.λ.π., να βλέπει δηλ. την αδιαφορία μας απέναντι σε ένα σοβαρό κίνδυνο.

Ο Γεραπετρίτης Δημότης καλείται, να δείξει ως καταναλωτής την ωριμότητα του και σ’ αυτό το θέμα, ένα θέμα κυριολεκτικά επιβίωσης για τον ίδιο.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos