ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης
ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης

Αγαπητά  παιδιά, μαθήτριες και μαθητές

Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, σηματοδοτώντας μια ελπιδοφόρα αρχή γεμάτη με όνειρα, αξίες, μόρφωση, δημιουργία, προκλήσεις και εμπειρίες.

Στην εποχή των δυσκολιών και των  ανατροπών, της αστάθειας και της αβεβαιότητας, η νέα αυτή  ελπιδοφόρα αρχή αποτελεί μια ακόμη  αφορμή για να εκτιμήσουμε την αξία της παιδείας, της σημαντικότερης επένδυσης για το σύγχρονο άνθρωπο.

Παρόλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις, τις αδυναμίες και τις σημερινές δυσκολίες που το κοινωνικοοικονομικό σύστημα μας επιβάλει,  η ουσιαστική μάθηση και γνώση εξακολουθεί και στις μέρες μας να αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για μια δίκαιη κοινωνία προόδου.

Υπό την έννοια αυτή ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να  εξασφαλίσουμε αυτές τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα να έχει δυναμική και ποιότητα  για να προσφέρει σε όλους  εσάς τις δυνατότητες για να υλοποιήσετε τους στόχους και τη στήριξη για να  πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Σε αυτό το πλαίσιο όλοι εμείς από τον Δήμο Ιεράπετρας είμαστε δίπλα σας, επιδιώκοντας καθημερινά μέσω των Σχολικών Επιτροπών να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να σας προσφέρουμε ασφαλή και κατάλληλα σχολικά κτίρια που  υποστηρίζουν το σπουδαίο έργο σας και κάθε προσπάθεια σας.

Με την πεποίθηση ότι η παιδεία είναι προτεραιότητα και τοπική υπόθεση με εθνικά χαρακτηριστικά, ευχόμαστε σε όλους καλή, γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ο Δήμος Ιεράπετρας και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, ώστε μέσα από τη διαρκή συνεργασία πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών να δώσουμε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα  τη νέα δυναμική που χρειάζεται.

Καλή σχολική χρονιά!

                                                        Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

                                                              Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos