από τις επαφές στην Αθήνα
από τις επαφές στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεων σε Υπουργεία και υπηρεσίες για την προώθηση και διευθέτηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον δήμο.

το 7ο Νηπιαγωγείο

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας διευθέτησε εκκρεμότητες που αφορούν το  7ο Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης που έκανε ο Δήμος στο νέο ΕΣΠΑ για την  ανέγερση κτιρίου με σκοπό τη στέγαση του εν λόγω σχολείου.

Σχέδιο Πόλης Μακρύ Γιαλού

Παράλληλα σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος στο μελετητικό γραφείο του κ. Βαρδουλάκη ενημερώθηκε από τους αρμόδιους μελετητές για το Σχέδιο Πόλης Μακρύ Γιαλού, καθώς και για την πρόοδο των εργασιών ολοκλήρωσής του.

Όπως αναφέρθηκε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε με τους μελετητές, κ. Μιχάλη Βαρδουλάκη, Πολιτικό Μηχανικό, κ. Νίκο Στάπα, Γεωλόγο, Μηχανικό Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Δασκαλάκη, Πολεοδόμο, Χωροτάκτη και κ. Παντελή Αμαριώτη, Αρχιτέκτονα, στη φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί η γεωλογική μελέτη και η μελέτη ρεμάτων και αναμένεται η έγκρισή τους από το αρμόδιο υπουργείο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης  που πρέπει να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις, καθώς η εφαρμογή του αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού, δίνοντάς της τη δυνατότητα να αποκτήσει αστική οργάνωση και ανάπτυξη.

Φράγμα στον Άγιο Ιωάννη

Για την πρόοδο των διαδικασιών αναφορικά με την μελέτη του φράγματος Αγίου Ιωάννη ενημερώθηκε επίσης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκης.

Σε συνάντηση που είχε στο μελετητικό γραφείο του κ. Παρασκευόπουλου ενημερώθηκε για την μελέτη του φράγματος, η οποία την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στη φάση έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και σύνταξης της τεχνικής μελέτης.

Όπως αναφέρθηκε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου υπολογίζεται η συνολική ολοκλήρωση της μελέτης και εν συνεχεία αναμένεται η δημοπράτηση του σημαντικού αυτού για την περιοχή του Αγίου Ιωάννη έργου.

Στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ δήμου, περιφέρειας και μελετητικού γραφείου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, επισημαίνοντας ότι ο δήμος από την πλευρά του  συνδράμει, όπου χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα απαραίτητο για την περιοχή έργο που μάλιστα αναμένεται να καλύψει πολλαπλές ανάγκες σε μια από τις μεγαλύτερες τοπικές κοινότητες του δήμου Ιεράπετρας.

Βιολογικός Καθαρισμός Μακρύ Γιαλού

Για ένα σημαντικό έργο υποδομής, τον βιολογικό καθαρισμό της παραλιακής ζώνης του Μακρύ Γιαλού  ενημερώθηκε παράλληλα ο Δήμαρχος από τον αρμόδιο μελετητή, κ. Σωτηρόπουλο.

Πρόκειται για ένα διαδημοτικό σήμερα έργο που ξεκίνησε να μελετάται επί της δημαρχιακής θητείας του κ. Καλαντζάκη στον Δήμο Μακρύ Γιαλού και έως τώρα  η μελέτη του έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο που αφορά τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών.

Αφορά την ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού και συγκεκριμένα τους οικισμούς Κουτσουράς, Μακρύ Γιαλός και Ανάληψη και με την υλοποίησή του πρόκειται να υποστηρίξει στο μέγιστο βαθμό τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής αυτής ζώνης.

Όπως αναφέρθηκε, στη φάση αυτή συντάσσεται η τεχνική μελέτη και στόχος είναι να είναι άμεσα ώριμη προκειμένου ένα τόσο σημαντικό έργο να μπορέσει να μπει σε τροχιά υλοποίησης με την ένταξή του  σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ολοκληρώνοντας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο δήμαρχος επισκέφτηκε επίσης το δικηγορικό γραφείο του κ. Αντώνη Βγόντζα προκειμένου να ενημερωθεί για υποθέσεις που αφορούν τον δήμο Ιεράπετρας.

Ειδικότερα, συζήτησαν για την υπόθεση που αφορά το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών αναφορικά με τα  δασικά του Απηγανιά, ενώ παράλληλα ο κ. Καλαντζάκης προέβη σε μια σύντομη ενημέρωση για θέματα  του δήμου Ιεράπετρας που αφορούν κυρίως τα έργα,  τη νήσο Χρυσή, καθώς και διάφορα προβλήματα.

Όπως ανέφεραν υπάρχει μια καλή συνεργασία με απώτερο σκοπό σε κάθε περίπτωση την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos