ΦοιτήτριεςΕπιστολή προς την Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση νέου τμήματος Τ.Ε.Ι. στη Σητεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Νίκος Κουρουπάκης.
 
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί στην ίδρυση νέων τμημάτων Πανεπιστημίου και ΤΕΙ αφήνοντας και πάλι έξω από τον προγραμματισμό του τη Σητεία. Έτσι αποδεικνύονται κενές περιεχομένου οι υποσχέσεις και οι δημόσιες δηλώσεις πολιτικών ανδρών περί επικείμενης ίδρυσης τριών νέων τμημάτων ΤΕΙ στο Νομό Λασιθίου.
Ιδιαίτερα, σε ότι αφορά τη Σητεία, είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν να αγνοείται η προσφορά του Δήμου Σητείας και των φορέων της περιοχής προς το ΤΕΙ και φυσικά και προς το Υπουργείο Παιδείας, αφού επί 6 ολόκληρα χρόνια καλύπτει τη λειτουργία του Τμήματος ‘’Διατροφής και Διαιτολογίας’’ με παροχή κτιρίων και πληρωμή ενοικίου 27.100 ευρώ ετησίως από τα πενιχρά οικονομικά του. Επιπλέον ο Δήμος έχει προσφέρει οικόπεδο 21 στρεμμάτων όπου ολοκληρώονται εν μέρει ( με αρκετή καθυστέρηση) οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες θα είναι έτοιμες για χρήση το Σεπτέμβριο και όπου υπάρχει η δυνατότητα στέγασης και του δεύτερου τμήματος.
Εξάλλου για την ίδρυση και λειτουργία του δεύτερου Τμήματος με τίτο ‘’Ποιότητα και Διαχείριση Υπηρεσιών Διατροφής’’, υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση του ΤΕΙ Κρήτης που έχει εγκριθεί και από τη Γενική Συνέλευση και από το Συμβούλιο του ΤΕΙ και η οποία Σας είναι γνωστή.
Επομένως η ενέργεια αυτή να εξαιρεθεί για μι ακόμη χρονιά η Σητεία από τον προγραμματισμό Σας, παρά τις υποσχέσεις, θεωρούμε ότι υπακούει σε σκοπιμότητες που δεν πιστεύουμε ότι έχουν σχέση με τη λογική και τη σωστή αξιολόγηση των παραμέτρων που επιβάλλουν την ανάπτυξη τουλάχιστον ενός ακόμα Τμήματος ΤΕΙ στη Σητεία ώστε ν λειτουργήσει αυτόνομη σχολή.
Είναι γνωστή η τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία που έχει η λειτουργία ενός Τμήματος σε μία μικρή επαρχιακή πόλη ενώ η συσσώρευση πολλών τμημάτων σε μεγάλες πόλεις δεν προσφέρει κάτι περισσότερο στην ήδη εξασφαλισμένη αναπτυξιακή τους πορεία.
 
Κ. Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι συντελείται μία αδικία εις βάρος της Σητείας και Σας καλούμε να παρέμβετε για την αποκατάσταση της. Η λειτουργία τουλάχιστον δύο τμημάτων ανά πόλη αποτελεί, σύμφωνα και με μελέτες, όρο επιβίωσης και του ενός που ήδη υπάρχει.
 
Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας να μην είναι αληθινές και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή Σας, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σητείας.
 
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Σητείας
Νίκος Κουρουπάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos