Μέσα στο λιμανάκι

Μόχλος

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 30/9/2008 σύσκεψη τοπικών φορέων στον οικισμό Μόχλου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σητείας κ. Νίκου Κουρουπάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Μυρσίνης, Τουρλωτής, Σφάκας και Λάστρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού συλλόγου Μόχλου, η Αντιδήμαρχος κ. Αικ. Ζερβάκη και ο Διευθυντής Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου. Στη συζήτηση επίσης παρέστη και ο πρώην Υφυπουργός κ. Εμμ. Χατζηνάκης.

Της σύσκεψης προηγήθηκε περιοδεία των συμμετεχόντων σε σημεία του οικισμού για την επιτόπου διαπίστωση ορισμένων προβλημάτων, όπως οι καταπτώσεις του δρόμου προς Λιμενάρια, κλπ. Ακολούθως και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Σητείας ενημέρωσε τους φορείς για την πορεία των δημοτικών δράσεων τοπικού ενδιαφέροντος που ευρίσκονται σε εξέλιξη όπως:

  • Μελέτη Αποχέτευσης και Περιβαλλοντικών επιπτώσεων οικισμού Μόχλου.
  • Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και compact συστημάτων βιολογικών καθαρισμών οικισμών Λάστρου, Τουρλωτής και Σφάκας.
  • Ένταξη στο σχέδιο πόλης έκτασης 677 στρεμμάτων στην παραλιακή περιοχή του Μόχλου.
  • Έργο βελτίωσης συνθηκών ύδρευσης & αποχέτευσης οικισμού Μόχλου.
  • Μελέτη ανάπλασης παραλιακής ζώνης Μόχλου.
  • Έργο αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Μυρσίνης.
  • Έργο αξιοποίησης γεώτρησης Σφάκας.
  • Έργο ανόρυξης γεώτρησης Λάστρου.
Το νησί

Μόχλος

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων έθεσαν στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του ορισμένα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης, ορισμένα άμεσης (όπως η αντιστήριξη των πρανών του παραλιακού μετώπου που παρουσιάζουν διαβρώσεις, ή της αναστολής της Πολεοδομικής μελέτης του οικισμού), ή μακροπρόθεσμης (όπως η κατασκευή περιφερειακού δρόμου του Μόχλου προς Λιμενάρια).
Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία και τη χρησιμότητα ανάλογων συναντήσεων του Δημάρχου και των συνεργατών του με τους φορείς, μέσα από τις οποίες πέραν της ενημέρωσης αναδεικνύονται προβλήματα και προτείνονται λύσεις. Στο τέλος της συνάντησης έκδηλα ήταν τα αισθήματα ικανοποίησής τους για την προώθηση ζητημάτων που τους απασχολούν. Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε άμεση ανάληψη δράσεων στα πλαίσια των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων που τέθηκαν αλλά και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του γραφικού οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Από τον Δήμο Σητείας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos