στο οροπέδιο Λασιθίου
στο οροπέδιο Λασιθίου

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης  που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Οροπέδιο Λασιθίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ιωάννη Στεφανάκη, συζητώντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ιδιαίτερα στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω συμπεράσματα-αποφάσεις:

1.Να ζητηθεί από την κυβέρνηση άμεσα να γνωστοποιήσει τον σχεδιασμό της στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος για την Περιφέρεια Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κρήτη αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Επίσης οι Δήμαρχοι της Κρήτης αξιώνουν σε κάθε περίπτωση, να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

2.Να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Δήμους της Κρήτης, η οποία θα διανεμηθεί στους πρόσφυγες, μέσω των Δήμων στα όρια των οποίων βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Η παραπάνω βοήθεια αποφασίστηκε να έχει αποσταλεί εντός του μηνός  Μαρτίου, με συνοδεία εκπροσώπων της ΠΕΔ Κρήτης κατά την παράδοση της.

προεδρείο
προεδρείο

3.Οι πόροι που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος να κατευθυνθούν στους αντίστοιχους Δήμους που θα αναλάβουν το βάρος. Σε κάθε περίπτωση ο συντονισμός των ΜΚΟ να γίνεται απ’ τον Δήμαρχο του αντίστοιχου Δήμου.

4.Επίσης η ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε να προσφερθεί η δυνατότητα άμεσης φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, από Δήμους της Κρήτης που θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας τους, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos