Συνήθως κλειστός !

Αρχαιολογικός χώρος της περιοχής

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Υπουργείου Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια να αδιαφορεί για το έγκαιρο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, όλης της χώρας, αλλά ειδικότερα για τη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου έχει καθιερωθεί πλέον η δημιουργία πίεσης στην αρχή κάθε έτους για να ανοίξουν στην ώρα τους αρχαιολογικοί χώροι όπως της Λατούς, της Παναγίας Κεράς και άλλοι.
Όμως και το Μουσείο Αγίου Νικολάου, πρόσφατα έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτά τα θέματα θέτει με σχετικό ψήφισμα και επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου.

Ακολουθούν το ψήφισμα και η επιστολή:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου στην τακτική συνεδρίαση του, στις 09/04/2008 συζήτησε μεταξύ άλλων το θέμα πρόσληψης φυλάκων για τους Αρχαιολογικούς χώρους Λατώ, Παναγία Κερά και Σπιναλόγκα για την καλοκαιρινή περίοδο και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η τουριστική περίοδος για το 2008 έχει αρχίσει από την 1η Απριλίου. Οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής μας είναι κλειστοί, με αποτέλεσμα να έχουμε διαμαρτυρίες από τουριστικά γραφεία και επιπτώσεις εις βάρος της τοπικής οικονομίας. Για άλλη μια χρονιά οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν καθυστερήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δημ. Κουνενάκης Γ. Βάρδας

 

Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου που αφορούσε την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι να είναι κλειστοί, σας ενημερώνουμε ότι σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στο Αρχαιολογικό Μουσείου Αγίου Νικολάου το οποίο παραμένει κλειστό από την 29η Απριλίου 2008. Όπως μας ενημέρωσαν αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Δυστυχώς επειδή δεν υπήρξε η σχετική ενημέρωση αρκετοί τουρίστες και γκρουπ το επισκέφθηκαν το βρήκαν κλειστό και έγιναν αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτή η κατάσταση δεν τιμά κανένα μας και παρακαλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos