Παναγιώτης Σπανός, διδάσκων

Από την ημερίδα

Εκλαϊκευμένη ημερίδα με θέμα «Καρδιοπάθειες: Συγγενείς, βαλβιδοπάθειες, στεφανιαία νόσος, (διάγνωση-θεραπεία-πρόληψη)» και ομιλητές, τον γνωστό καρδιολόγο και καθηγητή καρδοχειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σπανό, αλλά και τον γιο του, επίσης ιατρό, Γιώργο Σπανό, έγινε το πρωί της Κυριακής, (18/3) στο κινηματοθέατρο REX, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με τον Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου.


Για τον καθηγητή και τη σχέση του με τον ¶γιο Νικόλαο, μίλησαν τόσο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κλώντζας. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Σπανός, εμφανώς συγκινημένος μίλησε αρχικά για τη πολύχρονη παρουσία του στη περοχή, για τους ανθρώπους και φίλους.

Κλώντζας, Σπανός, Κουνενάκης

Από την ημερίδα

Στη συνέχεια, το θέμα των καρδιοπαθειών, αναλύθηκε τόσο από τον πατέρα, όσο και τον υιό Σπανό, αρκετά εκλαϊκευμένα, αλλά και με ιατρικούς όρους και παρουσιάσεις που περιελάμβαναν ακόμη και συγκεκριμένα παραδείγματα απεικονίσεων καρδιακών βλαβών, χρήσιμων ακόμα και για τους γιατρούς που βρισκόταν μέσα στο ακροατήριο.

Ο καθηγητής, έδωσε πολλά στοιχεία για την επίδραση του καπνίσματος, αλλά και της διατροφής στην καρδιά για να τονίσει κλείνοντας την ομιλία του ότι, τελικά, όλα έχουν να κάνουν με την λέξη «ΠΑΙΔΕΙΑ», αλλά και «ΠΡΟΛΗΨΗ».

Η ημερίδα κράτησε πέραν του αναμενόμενου αφού στο τέλος τέθηκαν αρκετά ερωτήματα από όσους παρακολουθούσαν.

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos