Δήμος Αγίου Νικολάου, λειτουργία χωρίς προσέλευση κοινού
η σελίδα του δήμου Αγίου Νικολάου για τον κορωνοϊό

Με έντονο αίσθημα ευθύνης προς τους συνδημότες μας, αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου Αγίου Νικολάου – μεθοδικά και χωρίς καθυστερήσεις – ακολουθώντας την κυβερνητική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προβήκαμε στην δημιουργία ιστοσελίδας με βασικό στόχο : α) την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει την χώρα (και το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου) και β) την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών με τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού  και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού, κρίνεται σκόπιμο από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, να λειτουργούν χωρίς την προσέλευση κοινού.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται με : τηλεφωνική επικοινωνία και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών.

Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού).

Το ταμείο του Δήμου θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Γίνεται επίσης προσπάθεια να επιτευχθεί η πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων με τηλεφωνική εντολή ή ηλεκτρονική εντολή μέσω των τραπεζικών ή διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο ταμείο του Δήμου.

Στην νέα  Ιστοσελίδα του Δήμου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  http://covid19-agn.gr

Μπορείτε:

  • Να μελετήσετε πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό covid-19, όπως αυτές παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.
  • Να μελετήσετε τα μέτρα προφύλαξης για εσάς και για τους γύρω σας.
  • Να διαβάζετε τα δελτία τύπου του Δήμου, των Οργανισμών & Επιτροπών σχετικά με τον κορωνοϊό.
  • Να  ενημερωθείτε για τηλέφωνα και email  προκειμένου να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες του Δήμου.
  • Να συνδεθείτε και να αξιοποιήσετε ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως η πλατφόρμα «Ερμής».

Επίσης αποφασίζεται να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζουμε:

  • ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου: βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι κλειστοί και ανοικτοί (γήπεδα tennis, ανοιχτό γήπεδο Μπασκετ, στάδιο κλπ), βιβλιοθήκη,, ΚΑΠΗ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πολιτιστικά κέντρα, φιλαρμονική κ. α. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων για οποιαδήποτε εκδήλωση.
  • Ότι έχει παραταθεί η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020 και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr 
  • Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών λειτουργούν από τις 7.30 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή και θα εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο με ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Γίνεται κατανοητό,  ότι η περίοδος που διανύουμε, είναι πρωτόγνωρη για όλους και οι Υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να ανταποκριθούν επαρκώς και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με αίσθημα ευθύνης.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους δημότες μας για υπομονή, συνεργασία και κατανόηση. Επίσης συντασσόμενοι με την επιστημονική κοινότητα και τις κυβερνητικές οδηγίες σας καλούμε να σεβαστείτε τις οδηγίες για αποφυγή του συγχρωτισμού, σε δημοτικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Όλοι ΜΑΖΙ προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας!

Παραμένουμε ψύχραιμοι – Ενημερωνόμαστε – Πράττουμε Υπεύθυνα

Είναι χρέος μας!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos