Αικατερινάκης, Κουνενάκης, Κλώντζας

Από τον απολογισμό

Συνέντευξη, απολογισμό για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Δήμου Αγίου Νικολάου από τη νέα Δημοτική Αρχή, παραχώρησε την Τετάρτη (31/10) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης. Περιστοιχιζόμενος από τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Διευθυντή του Δήμου αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, παρά τις δυσκολίες που συνήθως έχουν να κάνουν με τα οικονομικά, αλλά και παγιωμένες λογικές ετών, που πάντα λειτουργούν ως τροχοπέδη.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, μόνο η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, απορροφά το 53% του συνολικού προϋπολογισμού. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Οπότε γίνεται προσπάθεια αύξησης των εσόδων και διάφορους τρόπους, είτε μειώνοντας τις δαπάνες όπου μπορούν να μειωθούν, είτε αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη, αφού δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιούνται τα τέλη παρεπιδημούντων για να καλύπτονται ελλείμματα. Ικανοποίηση απαιτήσεων χωρίς πόρους, δεν είναι δυνατή.
Έχουν γίνει σημαντικές εκδηλώσεις, που έχουν προβάλλει το τόπο, με σαφή κατεύθυνση τη εξωστρέφεια του Δήμου σε όλα τα επίπεδα. Η νέα Δημοτική αρχή έχει ανοίξει πολλά θέματα, ορισμένα από τα οποία χρονίζουν σε μια προσπάθεια επίλυσης τους. Γίνεται παράλληλα προσπάθεια να προωθηθούν γρήγορα μελέτες που μπορούν να ενταχθούν στο 4ο Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, αφού ο Δήμος δεν είχε τίποτα τέτοιο έτοιμο.

Ο Δήμαρχος θεωρεί ότι ο κόσμος γίνεται πλέον περισσότερο απαιτητικός προς τον Δήμο, βλέποντας τις μέχρι στιγμής κινήσεις του, ζήτησε αλλαγή νοοτροπίας και επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις δυσκολίες επικοινωνίας και συνεργασίας με τη δημόσια διοίκηση, ακόμα και με τη περιφέρεια Κρήτης.
Σε ερώτηση για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια καλυτέρευσης των συνθηκών, με πιστοποίηση κατά ISO. Άλλωστε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνδεσης των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου, ηλεκτρονικά με τα δημοτικά διαμερίσματα για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων στον χώρο τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos