Κουνενάκης, Κλώντζας

Από τη συνεδρίαση

Η Κοινωνική Επιτροπή Δήμου Αγίου Νικολάου συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση το έτος 2008 υπό την προεδρία του Γιατρού Μανώλη Κλώντζα και παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη.
Αναφέρθηκαν γενικότερα και ειδικότερα θέματα προγραμματισμού και δράσης της Κοινωνικής Επιτροπής. Υπήρξε προβληματισμός σε ότι αφορά το συντονισμό των προγραμμάτων δεδομένου ότι:

A. Υπάρχουν κοινωνικές δομές και δράσεις τις οποίες διαχειρίζονται διάφορες υπηρεσίες.
B. Αναδείχθηκε η ανάγκη του συντονισμού αυτών των υπηρεσιών ώστε να επιτυγχάνουμε καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα και να αξιοποιούνται οι επί μέρους δομές.

Στη βάση αυτών συζητήθηκαν ορισμένα ζητήματα που αφορούν το συντονισμό των προγραμμάτων :
1ον Η βοήθεια στο σπίτι θα συντονίζεται από τις δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς, από τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Κλώντζα και από τον υπεύθυνο της Τρίτης Ηλικίας και του ΚΑΠΗ κ. Μασούντ Χάνι.
2ον Τα ΚΔΑΠ δεδομένου ότι ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα έχουμε ελάχιστα παιδιά, θα χρειαστεί να δούμε πως θα αξιοποιηθεί το προσωπικό καλύτερα, ώστε να παρέχουμε επαρκείς υπηρεσίες στα παιδιά της πόλης. Θα πρέπει να αναπτύξουμε δράσεις πρωτοπόρες και να υπάρχει ευρηματικότητα στη δράση των ΚΔΑΠ ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Υπεύθυνοι για τα ΚΔΑΠ είναι ο κ. Θραψανιώτης Μανώλης, ο κ. Κοκκίνης Γιάννης, ο κ. Αναστασάκης Αναστάσιος, η κ. Άννα Τζώρτζη που μαζί με τις κοινωνικούς λειτουργούς θα συντονίζουν το πρόγραμμα.
Επίσης ανατέθηκε στην κα Εμμανουέλα Γιαννικάκη η οποία είναι υπεύθυνη για το θέμα των Ναρκωτικών αλλά και της Νεολαίας, σε επόμενη συνεδρίαση να φέρει σχετική εισήγηση για τις δράσεις του 2008.
Ο κ. Κουναλάκης Μανώλης ο οποίος είναι πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού έχει αναλάβει τα κινήματα και την αλληλεγγύη και θα φέρει σχετική εισήγηση.
Ο κ. Μπέρκοβιτς Ιωάννης ο οποίος έχει αναλάβει τα θέματα των Αλλοδαπών, θα παρουσιάσει εισήγηση για τα θέματα των Αλλοδαπών. Πιστεύουμε ότι η Κοινωνική Επιτροπή του Δήμου θα παρουσιάσει αξιόλογες δράσεις οι οποίες θα προσφέρουν σημαντικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.
Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς με τους οποίους πρέπει να ασχοληθεί η Επιτροπή αφού βέβαια προσδιοριστούν τα ειδικότερα καθήκοντα ανά τομέα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos